Preţul falimentului unei firme din Bocşa este de 100.000 de euro şi un dosar penal!

Administratorul firmei FMCG Banat din Bocșa a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Procurorii îl acuză pe Cătălin Ionuţ Mureşan că ar fi înregistrat contracte și facturi fictive în gestiunea companiei, cu precădere pentru neplata TVA. Firma a intrat în faliment, fapt ce a favorizat deschiderea dosarului penal.

Prin rechizitoriul din data de 30 august 2016 întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin și confirmat de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, Cătălin Ionuţ Mureşan a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Procurorii au arătat în rechizitoriu că, în perioada decembrie 2008 – aprilie 2012, în calitate de administrator al FMCG Banat, a înregistrat şi dedus, în actele contabile sau alte documente legale, TVA-ul unor furnizori cu care nu a avut relaţii comerciale, precum şi a impozitului pe profit aferent unor facturi de prestări servicii care nu puteau fi considerate documente justificative, producând un prejudiciu bugetului de stat în sumă totală de 464.581 lei. Pe perioada urmăririi penale, Mureșan a fost cercetat în stare de libertate.

„Precizăm că dosarul urmează a fi înaintat judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Caraş-Severin. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, ne-a transmis procurorul Ion Teacă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.