Călin Dobra atacă soluțiile găsite de Consiliul Local Timișoara pentru a redresa bugetul urbei. „Se vede foarte clar cine este împotriva cetățenilor Timișoarei!”

PSD Timiș continuă să nu susțină proiectele primarului liberal Nicolae Robu. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș și președintele interimar al PSD Timiș, a criticat ceea ce s-a întâmplat miercuri în plenul Consiliul Local Timişoara. De altfel, consilierii locali PSD nu au votat două proiecte foarte importante, care au trecut însă cu voturile celorlați consilieri.

Este vorba de proiectul pentru majorarea taxelor și impozitelor din 2019, dar și decizia de contractare a unui credit de 214 milioane de lei, destinat investițiilor și refinanțăriii creditelor deja existente. Călin Dobra a precizat la conferința săptămânală a PSD că nu este corect ca timișorenii să fie împovărați cu taxe.

CITEŞTE ŞI: Proiect aprobat de liberali: cresc taxele și impozitele la Timișoara în 2019. „Este imoral și parțial ilegal!”

După ședința de ieri din cadrul Consiliului Local Timișoara, au trecut două proiecte extraordinar de delicate. Echipa de consilieri locali PSD nu a votat cele două proiecte. Nu putem susține majorarea acestor taxe și să îngreunăm cetățenii pentru că la nivelul Primăriei Timișoara este un management defectuos. La sfârșit de an, am văzut că apar situații cu facturi către furnizori neplătite, taxe la stat neplătite, indemnizații ale persoanelor cu handicap neachitate, iar soluția pentru administrația din Timișoara este foarte simplă, mărirea taxelor și impozitelor în 2019, astfel încât să aibă încasări mai mari și să acopere dezastrul produs în 2018. Prin votul dat de majoritatea din cadrul Consiliului Local Timișoara, proprietarii de autoturisme se vor trezi cu o mărire de 50% în 2019, proprietarii de imobile – că vor plăti de trei ori taxe mai mari față de 2018, ceea ce nu mi se pare normal. Primăria Timișoara a avut sprijin din partea Guvernului prin PNDL 2, a putut atrage fonduri europene pentru a rezolva anumite situații la nivelul Timișoarei. Repet, grupul consilierilor locali PSD nu a fost și nu va fi niciodată contra Timișoarei. Din contră, au fost mereu cu gândul la cetățeni și nu au votat proiectul cu privire la majorarea taxelor și impozitelor”, a precizat Dobra despre impozite.

CITEŞTE ŞI: Primăria Timişoara va lua un împrumut de peste 200 milioane de lei. Jumătate vor fi folosiți pentru investiții

Liderul PSD Timiș a mai criticat și creditul luat de primărie. „Acest proiect a trecut fără votul consilierilor locali PSD, un proiect care nu are o fundamentare foarte clară. Scrie doar că 113 milioane de lei vor fi folosiți spre refinanțări, fără specificații clare ale creditelor ce vor fi refinanțate, și restul banilor sunt adresați pentru un obiectiv promis din campania electorală – Pasajul Solventul. Nu cred că prin luarea de credite și mărirea de taxe și impozite putem discuta de un management performant la nivelul Primăriei Timișoara. Sper ca în anul 2019 să se trezească administrația timișoreană, în frunte cu primarul, să analizeze foarte bine posibilitățile, să nu facă promisiuni deșarte, pe care nu poate să le ducă la îndeplinire, și să se încadreze în bugetul aprobat prin hotărâre de consiliu local. Bineînțeles, îi sugerez să se concentreze pe atragerea de fonduri europene. Este puțin cam târziu, dar poate are capacitatea să atragă fonduri europene, nu doar să facă demonstrații”, a mai spus președintele interimar al PSD Timiș.

Sursă foto: facebook.com/pg/dobra.calin.ionel