Consiliul Județean Timiș a avut o ședință de trei minute. Călin Dobra promite investiții la Spitalul Județean

Cele două proiecte de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Județean Timiș au fost votate azi în doar trei minute. Pe mesele aleșilor județului au fost un proiect privind aprobarea bugetului rectificat al județului Timiș pe anul 2018 și altul privind aprobarea repartizării sumelor din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018.

Niciunul dintre consilierii prezenți nu a avut obiecții, altfel că proiectele au trecut fără probleme. Banii pentru localitățile din Timiș vor fi împărțiți în mod egal. „Astăzi am aprobat două proiecte privind rectificarea bugetară. Un prim proiect este legat de bugetul propriu al Consiliului Județean, ținând cont că am primit suma de aproximativ 11 milioane de lei, sumă care a venit cu destinație clară din sumele defalcate din TVA: 5,2 milioane de lei spre copiii cu deficiențe din centre și spre centrele pentru persoanele adulte, iar 5,7 milioane de lei pentru persoanele cu handicap. Cel de-al doilea proiect a fost destinat echilibrării bugetelor locale pe anul 2018, având o sumă de 3,99 milioane de lei, care a fost distribuită în mare parte, în mod egal, autorităților locale, tocmai în ideea de a-și închide anul, nefiind o sumă foarte considerabilă”, a declarat președintele CJT Călin Dobra.

În 2019, sunt promise investiții la Spitalul Județean 

Pentru anul viitor, Dobra spune că CJT pregătește investiții din fonduri europene și că se va investi la Spitalul Județean Timișoara. „Avem destul de multe priorități pentru anul 2019, lucrăm la bugetul Consiliului Județean. Am început în primă fază întâlnirile cu instituțiile din subordine și apoi vom analiza la nivelul anului 2019. Vom continua cu ceea ce înseamnă implementarea proiectelor pe fonduri europene, unele care deja au fost semnate, unele care sunt în precontractare și vor fi semnate în 2019, domeniul sănătății, învățământul special, infrastructura rutieră, aceleași domenii importante, dar, după cum am expus, cred că la nivelul Spitalului Județean se vor concentra investițiile majore”, a mai spus președintele CJT.

Sursă foto: hosptm.ro