Primăria Timişoara va lua un împrumut de peste 200 milioane de lei. Jumătate vor fi folosiți pentru investiții

Primăria Timișoara va lua un împrumut de peste 200 de milioane de lei. Proiectul de hotărâre a fost aprobat miercuri, în ședința de Consiliu Local. 100 de milioane de lei vor fi folosiți pentru finanțarea unor investiții publice de interes local, iar cu restul banilor se vor refinanța trei credite luate, de municipalitate, în trecut.

14 consilieri locali au votat proiectul de hotărâre, dar nu înainte ca Dan Idolu să ia cuvântul. Social-democratul vrea ca pasajul Solventul să fie făcut pe fonduri europene. „Nu pot să scot din context acest proiect de pe ordinea de zi. Vreau să ducem la final câteva obiective, dar când vorbim de atât de multe obiective, când vedem că nu se realizează aproape nimic din ce se propune, din ce propunem. Vorbim și de podul Jiul și de pasajul Solventul. Credem în proiecte, dar nu credem în modul de folosire a acestor resurse financiare. De ce nu depunem proiecte europene? De ce nu avem pregătit proiect pentru Solventul pe fonduri europene?”, a spus Idolu.

Primarul Nicolae Robu a explicat motivul pentru care proiectul Solventul a stat pe loc. Acesta a reamintit și de proiectele pe fonduri europene depuse și aprobate.

Proiectul Solventul nu a putut fi făcut pentru acum pentru că nu am avut terenul. E proprietate privată și cu asta cred că am închis discuția. Noi am depus proiecte de îndată ce s-au deschis sesiunile de depunere de proiecte. Termenul de depunere este 31 decembrie. Noi am depus o mulțime de proiecte, avem un număr important de proiecte aprobate spre finanțare, despre unele am și aflat și în continuare depunem, inclusiv săptămâna viitoare. Vom avea depuse proiecte de peste 100 de milioane de euro. Să terminăm cu minciunile ordinare și cu intoxicațiile că nu atragem fonduri europene”, a spus Nicolae Robu.