„Oamenii politici se deșteaptă. Începând cu primarii!”. Alianța Vestului poate crea o emulație

După ce municipiile Cluj, Timișoara, Oradea și Arad au pus bazele Alianței Vestului, și alte orașe au anunțat că vor să li se alăture. Din Caraș-Severin, după primarul Reșiței, și cel al Caransebeșului s-a arătat interesat.


„Nu știu ce presupune această Alianță a Vestului, dar cred eu că, unindu-se cei patru primari care conduc cele mai mari municipii din vestul țării, cred că au vrut să dea un semnal puternic”, este de părere primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

Edilul a menționat într-un interviu acordat Express de Banat că, deși municipiul Caransebeș este mic și fără prea mare însemnătate economică, el și-ar dori ca orașul gugulanilor să facă parte din această alianță.

„Poate are legătură și cu centenarul, dar cred că s-au gândit că doar uniți prin această unitate de acțiune se pot schimba politicile de la nivel central. Sunt convins că s-a dovedit deja că în aceste orașe mari, universitare, lucrurile se pot schimba în direcția pe care și-o doresc cetățenii. Sunt orașe care au atras fonduri europene, evident sunt orașe reședință de județ, cu comunități mari și în plină dezvoltare”, a menționat Felix Borcean.

Edilul a menționat că municipiul Caransebeș mai are la ora actuală în jur de 20.000 de locuitori, însă este un oraș cochet. „Eu îmi văd lungul nasului, însă îmi doresc această intrare în Alianța Vestului. Ați văzut, și Alba și Sibiu sunt interesate și cred că vor mai veni și alte localități și cred că s-ar crea o emulație. Mă bucur că oamenii politici, începând cu primarii, se deșteaptă”, a mai spus Felix Borcean.