Buba Reșiței și-a găsit leacul! Nelu Popa vrea să o vindece!

Nimeni nu poate spune că în ultimele luni Reșița nu a suferit câteva operații estetice. Unele s-au concretizat, altele sunt doar pe fișa de tratament. O nouă intervenție „chirurgicală” vizează ceva ce Nelu Popa numește „bubă”, o monstruozitate care alungă investitorii.

Halda de zgură, aflată pe Valea Țerovei, în apropierea Parcului Industrial, este o monstruozitate pe care Nelu Popa spune că se chinuie să o ascundă sub preș de câte ori vin investitorii. Așa că s-a decis să o preia de la TMK pentru a o ecologiza, societatea neputând accesa fonduri în acest sens.

„Suntem în discuții avansate cu TMK să preluăm de la dânșii halda de zgură. Ea se vede ca un munte mare, dar înăuntru este un gol. Ar trebui să terasăm, să punem, iarbă, copaci și să reabilităm această cicatrice de pe fața orașului. Eu mă tot uit pe Google Maps și mă uit la oraș, intru în el, ies și această haldă de zgură este o bubă pe oraș. De câte ori mă duc cu un investitor în Parcul Industrial, și am fost cu cel puțin 50 până acum, când văd monstruozitatea aia mă întreabă și eu nu știu fâstâcit ce să le spun. Le vorbesc frumos despre oraș și le spun că e un depozit pe care o să îl aranjăm, o să îl ecologizăm”, mărturisește primarul Popa.

leader board 728 x 90 px

Halda de zgură are aproximativ 10 milioane de metri cubi, iar ecologizarea sa ar urma să se facă prin intermediul proiectului Urban Innovative Actions, același prin care funicularul ar urma să se transforme într-un punct de atracție pentru pasionații de senzații tari.

CITEȘTE ȘI: Se bate palma cu Barbălată! Maximum 150.000 de dolari pentru funicular!

„Se domolește acest deal, se culcă, se fac niște terase pe care se pun niște elemente metalice de susținere a pământului și se înierbează. Există o fostă haldă de gunoi în Tenerife care a devenit cel mai mare parc botanic din lume”, mai spune primarul Reșiței.

Nelu Popa spune că ecologizarea haldei de zgură ar reprezenta un plus și pentru localnicii din zonă, ale căror condiții de trai s-ar îmbunătăți semnificativ. Ba mai mult, locul ar putea fi inclus într-un circuit propus de cei de la Bruxelles: cariera de calcar, funicularul, furnalul și halda de zgură.