Toamna se numără lucrările edilitare din comuna Turnu Ruieni

Până la jumătatea lunii septembrie două dintre proiectele de investiții demarate de către Primăria Turnu Ruieni își vor afla constructorul. Licitația este în plină desfășurare, astfel că, dacă nu vor exista contestații, în toamna acestui an vor începe lucrările la extinderea rețelei de apă și canalizare în comună.

Licitația pentru execuție lucrări „Extindere, reabilitare și modernizare sistem de alimentare cu apă în comuna Turnu Ruieni, jud. Caraș-Severin” va avea loc în 31 august, astfel că până în 30 august se mai pot înscrie firmele de construcții doritoare. Valoare estimată a investiției este de aproape 5 milioane de lei, ne-a precizat primarul comunei Turnu Ruieni, Mihai Mărălescu.

Pe lângă aceste două proiecte, se află în derulare pentru licitație, în 8 septembrie, alte două proiecte, de care va beneficia comunitatea din satul Borlova. Este vorba de execuție lucrări reabilitare grădiniță Borlova, comuna Turnu Ruieni, investiție 820,062 lei și lucrări de execuție reabilitare grădiniță Borlova, valoare estimată 879,775 lei. De asemenea, deja în lucru se află execuția lucrării de modernizare cămin cultural în comuna Turnu Ruieni, valoarea estimată este de 1,569,723 lei.

leader board 728 x 90 px

La toate aceste proiecte, Primăria Turnu Ruieni s-a angajat că participă cu o cofinanțare din partea comunității, astfel că așteaptă rectificarea bugetară pentru a putea cuprinde în bugetul comunei de la sfârșitul acestui an și achitarea cofinanțării.

„Sunt sume importante de bani care sunt aduse în comunitatea noastră, aproape 9 milioane de lei. Sunt investiții pe care noi, ca și Primărie, nu le puteam suporta, este și așa destul de greu că suportăm partea de cofinanțare, dar sper că după rectificarea bugetară să putem achita partea din cofinanțarea în aceste proiecte, care sunt deja scoase la licitație pentru desemnarea constructorului”, ne-a declarat primarul comunei Turnu Ruieni, Mihai Mărălescu.