Borduz rămâne la Primăria Fîrliug! Votul oamenilor bate sentința instanței supreme!

Condamnat pentru deturnare de fonduri europene, suspendat prin ordin al prefectului Ciobanu şi repus pe funcţie de Tribunalul Caraş-Severin, primarul Ioan Borduz critică legile care se contrazic una pe cealaltă, ceea ce nu înseamnă decât pierdere de vreme, haos în administraţiile publice şi chiar pierderea unor proiecte şi sume importante de bani.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încercat să facă lumină în cazul edililor care au suferit condamnări la închisoare cu suspendarea executării. Ca în multe alte situaţii în ţara noastră, legile se bat cap în cap, astfel că pierderea mandatelor de către primarii sau viceprimarii condamnaţi la pedepse neprivative de libertate era interpretabilă. Instituţia Prefectului i-a suspendat din funcţie pe cei care s-au aflat în astfel de situaţie, dar toţi şi-au câştigat  în instanţă dreptul de a rămâne pe funcţii până la încheierea mandatelor. Instanţa supremă a luat recent o decizie prin care lucrurile se schimbă.

Primarul Fîrliugului susţine însă că decizia Înaltei Curţi nu-i afectează pe toţi edilii condamnaţi din judeţ. Fiecare e cu cauza lui. La mine se ştie exact de ce am fost condamnat. Mie nu mi-a imputat niciun procuror sau judecător că aş fi luat vreun cent sau că aş fi cerut. Eu mi-am făcut datoria faţă de comunitate. Mie mi s-a ridicat suspendarea până la rămânerea definitivă a sentinţei. Nu toţi primarii au fost condamnaţi pentru aceleaşi fapte. Deocamdată Tribunalul Caraş-Severin a suspendat ordinul prefectului prin care am fost suspendat până când rămâne hotărârea definitivă şi irevocabilă”, a explicat Ioan Borduz.

Mai mult decât atât, chiar dacă se va ajunge la concluzia că trebuie să-şi piardă actualul mandat, este convins că din primăvara lui 2016 încolo va fi repus în fotoliul de primar. De oamenii din comună! „Noi avem dreptul să candidăm la anul! E o prostie să fim suspendaţi câteva luni, pentru că avem proiecte în derulare. Cu siguranţă, oamenii mă vor alege şi la anul, pentru că ştiu ce am făcut pentru comunitate. Eu am încercat să fac ceva util la Dezeşti, nu mi-am însușit vreun leu, iar lumea ştie foarte bine asta!”, a mai adăugat Ioan Borduz.

Comments

 1. alexandru nemoianu says:

  Dar pe Pavel Verindean din Prigor cand il vor scoate afara?

 2. aaa says:

  ai facut in primul mandat prietene, in asta n-ai facut nimic. ai batut oameni din sat, ai sifonat bani din lucrari, ai facut smecherii cu curatirea izlazelor, ai vandut padurea primariei hotilor locali. cine te mai voteaza un mandat e un mare idiot sau are ceva de castigat din smecheriile facute de tine.

 3. rabdare says:

  Exact! Stie lumea ce ai facut.Daca esti tare candideaza inca o data de ce tii cu dintii de fotoliul de primar actual? Presa sa vina sa stea de vorba cu oamenii de rand nu cu pupincuristii tai atatia cati ti-au mai ramas.Nu vine televiziunea la noi mergem noi la ea.

 4. dcn says:

  Ce ai facut bai cu padurile cu Gugiul de exemplu..ai taiato cu Tirsu in parte si tiganii de la Remetea toti stiu asta.Ai bagat apa si ai taiato ca se fura de ce nu o pazesc aia la care le dai ajutoare sociale ei nu presteaza nimic numai voteaza?Cu izlazul cat ai incasat..nu ti rusine, ce au satele pastorite de tine? O piata in satu tau unde se tine ruga si targu adica 2 zile pe an.Nu vrei o statuie pentru cate ai facut ?

 5. PAVEL says:

  Pt balbaitul “aaaa” rabdare”dcn” macar de ti-ai da numele adevarat sa vedem ce ai facut tu in viata asta sigur esti un MARE MARE GUNOI COMUNIST AI SA MORI DE GRIJA ALTORA

 6. PeTrU Vvv says:

  ION BORDUZ ESTE CEL MAI BUN PRIMAR DIN ISTORIA FARLIUGULUI .FELICITARI!!!!!

 7. Un cetatea din Farliug says:

  De ce nu va dati si voi numele sa vada lumea cine sunteti dar probabil va e rusine ca sunteti niste prapaditi si lenosi. PRIMARUL NE-A FACUT CUNOSCUTA COMUNA FARLIUG

 8. aaa says:

  va place sa al pupati in cur pe borduz, poate va arunca o coaja de paine sa roadeti putin! comuna intotdeauna a fost cunoscuta, nu ne-a facut borduz cunoscuti. primaru penal ar fi trebuit sa ia exemplu pe primarul de la satu mic si pe cel de la ezeris, unde chiar sa facut ceva. fara canalizare, fara drumuri agricole, fara asfaltarea strazilor laturalnice, localitatile duleu si valea mare parca sunt uitate de lume, trotuarul e tot distrus, reteaua de apa e toata secata. maine poimaine se aude ca i-au fost aduse prostituate lu borduz la primarie :))) Dativa voi numele sa va stiu eu cine sunteti.

 9. bbb says:

  “aaaa” ce ai mai pupa si tu pe cineva in cur ca din cate vad iti cam plac barbati ,scoala sigur nu ai facut-o la Farliug eu stiu sigur ca ai facut-o in BIRT betivanule notoriou care esti vai mama ta de ALCOOLIC .Beat cum esti toata ziua nu stiu daca stii in ce an suntem

 10. Ma pis pe primar says:

  Un gunoi de primar un penal care a furat si va fura in continuare

 11. Picel Petrica says:

  toti care al vorbesc de bine pe borduz au avut de castigat de pe urma lui! rasplata lingailor: angajare la primarie, paduri numa bune de taiat, zeci/sute de hectare de izlaz pt “curatit” si incasat subventia de la apia, lucrari/constructii/renovari facute de banatica group(firma cu sediul la dezesti,satul natal a lu borduz) Ba coae, asta a bagat mana in fiecare banut care a intrat in comuna si unii dintre voi tot al vorbiti de bine, NEBUNIE CURATA.