Borcean îi aruncă mănuşa lui Borcean: Primarul a aprobat cele 100 de angajări la spital din mandatul Mihaelei Popovici!

Situația Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș nu este una convenabilă ca imagine pentru cadrele medicale din această unitate. Medicul chirurg Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România, spune că în ultima perioadă s-a vorbit tot mai des și nu în termeni buni despre activitatea spitalului.


„Constat și eu și colegii mei că se vorbește tot mai des și tot mai mult, și aproape doar rău, despre părțile care nu or fi foarte strălucite în activitatea spitalului, și am dorit să exprim un punct de vedere care nu vine neapărat de la mine, ci de la toți doctorii. Suntem aproximatv 40 de medici și, chiar dacă nu o spun, nu se simt foarte confortabil atunci când se aude, când se vorbește despre lucruri care nu sunt neapărat cele care caracterizează activitatea instituției noastre”, spune chirurgul Gheorghe Borcean.

Acesta a fost deranjat de declarația primarului Felix Borcean, care și-a dorit ca ancheta poliției cu privire la infirmiera acuzată de luare de mită pentru angajarea unor persoane la spital să meargă „până în pânzele albe, chiar și la halatele albe”.

CITEŞTE ŞI: Primarul Felix Borcean aşteaptă mai mult(e) de la ofiţerii anticorupţie!

„Infirmiera nu poate face jocurile niciunui medic!, ea este doar o înșelătoare. Și leafa merge la spital și e normal ca omul să pice în plasă, să vrea să lucreze la spital. Pentru că, din bugetul spitalului, 85-90 de procente se duc la salarii. Să înțelegeți, s-au majorat salariile, s-au dat diferențele la majorare de la buget pentru cei aflați în plată la vremea aceea. Toți cei care au apărut în plus după acea perioadă, și au apărut cam 100 de angajați noi, adică încă un sfert din angajații spitalului, ei sunt din banii prin contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, înțelegeți… Şi acest lucru îl știa primarul meu, pentru că a aprobat angajările, pentru că este ordonatorul principal de credite”, a declarat medicul Gheorghe Borcean.

Chirurgul mai spune că și fostul manager al spitalului, Mihaela Popovici, ar fi putut să stopeze angajările. „Primarul ar fi putut să întrebe de ce îți trebuie angajatul respectiv pe funcția aceasta, pentru că există o organigramă a unității medicale”, mai adaugă Borcean.