Te simți rău și nu ajungi la spital? În Lugoj există patru centre de permanență, care oferă servicii medicale

Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor sunt de regulă sufocate de pacienți, chiar dacă o parte dintre cei ce se prezintă la acest compartiment nu reprezintă cazuri grave. Pentru a decongestiona fluxul de pacienți care se adresează acestora, există centrele de permanență.

Acestea funcționează în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale, în regim de cameră de gardă, iar de serviciile lor pot beneficia atât persoanele asigurate, cât și cele neasigurate. La Lugoj există patru centre de permanență unde cetățenii municipiului se pot adresa atunci când au o urgență, se confruntă cu crize biliare, stări de anxietate, probleme lombare, simptome asociate virozelor, alergii sau pentru un EKG. Totodată, la centru pot veni și persoanele care urmează un tratament prescris de medic, injecții sau perfuzii.

Serviciile oferite de centrele de permanență sunt gratuite, iar de regulă timpul de așteptare este mult mai mic decât la compartimentul de primiri urgențe din cadrul spitalului. Programul de funcționare al centrelor de permanență este de luni până vineri, între orele 20-8, iar sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale funcționează în regim de 24 de ore.

Centrul Medical Dr. Dejica este situat pe strada Dimitrie Cantemir, nr. 10. Cei interesați pot solicita mai multe informații la numărul de telefon 0256 358 997. Un alt centru de permanență se află pe strada Anișoara Odeanu, nr. 6. Pacienții se pot adresa Centrului Medical Dr. Lina la numărul de telefon 0256 328 811. Lugojenii mai pot merge și la Centrul de Permanență Fix III Lugoj care este situat pe str. Țesătorilor, nr. 16B. Numărul de telefon al unității este 0256 352 424. Pentru cei care locuiesc în partea cealaltă a orașului, există Cabinetul medical dr. Lupulescu, aflat pe str. Timișorii, la nr. 57, care răspunde la numărul de telefon 0256 356 558.