Întrucât cetățenii comunei Socol au ales continuitatea, cu ocazia alegerilor din 27 septembrie, noii consilieri locali au stabilit că această continuitate trebuie să se reflecte și în ceea ce privește scaunul de viceprimar, ceea ce-nseamnă că social-democratul Bogdan Cizmaș își va desfășura în continuare activitatea secondându-l pe edilul Olghița Ghiță, acesta fiind ales cu 6 voturi, în timp ce contracandidatul său liberal, Borislav Iovanovici, a reușit să bifeze 5 voturi.
Despre cum a decurs întrunirea de săptămâna trecută pentru alegerea celui de-al doilea om important din fruntea administrației publice locale cărășene, ținând cont de anomaliile care au avut loc în orașul de pe Valea Carașului, primarul comunei Socol, Olghița Ghiță, a precizat pentru expressdebanat.ro:
„Alegerea viceprimarului de pe raza UAT-ului nostru s-a desfășurat conform legislației. Votul a fost secret, cu urnă. Fiecare a primit buletinul de vot cu cele două nominalizări. Consilierii au votat în cunoștință de cauză pe cel pe care l-au dorit pentru funcția de viceprimar. La final, voturile au fost numarate în fața consilierilor, precum și în fața secretarului.Totul a fost transparent. Nu am întâmpinat niciun fel de problemă”.
Referitor la faptul că Bogdan Cizmaș a reușit să bifeze încă un mandat în calitate de secund al primarului în exercițiu, acest lucru se datorează muncii de care a dat dovadă în mandatul 2016-2020, acesta fiind caracterizat de edilul-șef Ghiță drept persoana capabilă să rezolve orice problemă, indiferent de situație: „Nu am ce să-i reproșez domnului Cizmaș. Este un viceprimar care întotdeauna a vegheat asupra bunăstării comunității, care mereu a fost alături de oameni. Este un om pe care dacă îl trimiți undeva, nu se întoarce până nu rezolvă problema. Cu toate acestea, principalul motiv pentru care l-am propus pentru această funcție se referă la faptul că este un bun gospodar, un om care ține la aproapele său și, bineînțeles, la comunitatea pe care o reprezintă”.
Reamintim că în urma alegerilor de la finele lunii septembrie, social-democraţii au reuşit să obţină un număr de trei mandate în cadrul Consiliului Local, liberalii – două, în timp ce restul formaţiunilor politice: USR, Uniunea Sârbilor, PER, Partidul Puterii Umaniste, PMP şi PRM au reuşit să aibă fiecare doar câte un reprezentant la masa decizională.