Emil Boc: “Nu e nicio criză în PDL!”

Fostul premier este aşteptat în această dimineaţă la sediul organizaţiei judeţene a PDL pentru a se întâlni cu membrii de partid care nu vor trece la PNL împreună cu Sorin Frunzăverde sau care nu au hotărât încă dacă vor da portocaliul democrat pentru galbenul liberal.

UPDATE ORA 12.25 Boc: “Acest partid nu va fi înfrânt de nimeni!”

Emil Boc face în aceste momente primele declaraţii de presă. Acesta a afirmat că PDL are continuitate politică în Caraş-Severin, iar situaţia este sub control. “Chiar şi atunci când Petre Roman, fondatorul partidului, a plecat partidul a mers mai departe şi a avut resurse politice interne să continue. În Caraş-Severin PDL a avut continuitate chiar şi atunci când preşedintele Ilie Mustăcilă a părăsit partidul împreună cu 20 de primari. Rezultatul a fost că am câştigat alegerile în 2004. Acest spirit al partidului nu va putea fi înfrânt niciodată de nimeni!”, a declarat Emil Boc în cadrul conferinţei de la sediul PDL.

De asemenea, preşedintele PDL a precizat că luni, 2 aprilie, va fi desemnată conducerea interimară a PDL Caraş-Severin.

 

UPDATE ORA 12.15 Primarii au început să plece de la PDL
Primarii care s-au prezentat la sediul PDL astăzi au început să plece de la sediul de partid. În acest moment, în sala de şedinţe au mai rămas Emil Boc şi Ioan Oltean. Cei doi democrat-liberali, prezenţi la Reşiţa, poartă acum discuţii cu vicepreşedintele PDL Caraş-Severin, Nicuşor Vasilescu. Edilii-şefi care au părăsit sediul spun că toţi cei care au luat parte la întâlnirea cu fostul premier, vor rămâne în PDL şi nu îl vor urma pe Sorin Frunzăverde.

UPDATE ORA 11.25 Încă doi primari, la sediul PDL
Numărul primarilor prezenţi a crescut la 15, după ce la sediul PDL au venit edilii-şefi de la Lupac şi Berzasca. Reporterul “Express de Banat”, prezent la sediul de partid relatează că din sala de şedinţe se aud aplauze, iar că cei prezenţi par încântaţi de afirmaţiile pe care le face preşedintele PDL, Emil Boc.

 

UPDATE ORA 10.46  Emil Boc a ajuns la sediul PDL
Până la această oră, 13 primari în funcţie şi 7 candidaţi la primărie din Caraş-Severin s-au prezentat la sediul de partid. Pe lângă aceştia, şi alţi câţiva membri de partid sunt vis-a-vis de Casa de Cultură a Sindicatelor. Primarul oraşului Oţelu-Roşu, Iancu Simion Simi, a confirmat că nu va părăsi PDL.

 

UPDATE ORA 08.00 Boc şi-a anunţat vizita încă o dată
Vicepreşedintele PDL Caraş-Severin, Nicuşor Vasilescu, s-a întâlnit ieri cu câţiva dintre primarii pedelişti din Caraş-Severin, iar cu restul a vorbit la telefon despre intenţiile fiecăruia, de a rămâne în PDL sau de a pleca la PNL, aşa cum a făcut liderul la nivel de judeţ, Sorin Frunzăverde. Cei mai mulţi dintre edilii-şefi au refuzat să dea un răspuns clar, asta pentru că, astăzi, au loc la Reşiţa două întâlniri foarte importante pentru soarta PDL Caraş-Severin. La ora 10, Emil Boc este aşteptat la sediul partidului, acolo unde, ieri, Vasilescu a găsit uşa închisă. Două ore mai târziu, la Consiliul Judeţean, Sorin Frunzăverde i-a chemat pe toţi cei 42 de primari PDL din judeţ pentru a discuta despre trecerea în masă a acestora la PNL.

Senatorii şi deputaţii PDL de Caraş-Severin sau vicepreşedinţii Consiliului Judeţean au anunţat deja oficial că-l vor urma pe Frunzăverde. Cei mai mulţi dintre primari au amânat un răspuns clar pentru astăzi. După întâlnirea de ieri cu Nicuşor Vasilescu, Dorin Ecobici,primarul comunei Rusca Montană, a spus: “Mă voi hotărâ după ce ne vom întâlni şi cu domnul Frunzăverde. Vine la Reşiţa şi preşedintele partidului, Emil Boc, deci abia atunci void a un răspuns”. Gheorghe Paica, de la Bucoşniţa, pare deja hotărât. “Nu plec niciunde“. Primarul din Berzasca este şi el deocamdată nehotărât. “Să vedem ce are de spus şi domnul Frunzăverde”, a declarat Petru Furdui.

Convocare la Consiliul Judeţean
Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, i-a convocat şi el pe edilii-şefi, astăzi, la ora 12.00. “Este adevărat că va avea loc o şedinţă cu primarii din Caraş-Severin. Aşa cum am mai precizat, nu voi obliga pe nimeni să mă urmeze. Primarii sunt liberi să candideze sub ce siglă doresc”, a spus liderul forului judeţean, în urma şedinţei de consiliu judeţean de ieri.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157629700091163″]

Comments

  1. Chung Norris says:

    sunteti cei mai prompti! Restul niste retarzi prea obositi ca sa faca presa… Aloo, niste aplauze Argumentate, si voxate

  2. adina says:

    felicitari pentru prompitudine. bravo! va urmaresc cu atentie. sunteti cel mai ok cotidian online. restul presei din cs doarme.

  3. jack says:

    bravo Express de Banat!