38 de primari pleacă din PDL, cu Frunzăverde

Decizia lui Sorin Frunzăverde de a părăsi PDL pentru a se alătura peneliştilor i-a împărţit pe primarii pedelişti din judeţ în două tabere. În timp ce cei care rămân în PDL s-au întâlnit în urmă cu două ore cu preşedintele partidului, Emil Boc, venit astăzi la Reşiţa, ceilalţi,circa 35 la număr, se află la această oră la sediul Consiliului Judeţean Caraş-Severin unde discută cu Sorin Frunzăverde.

UPDATE ORA 13.55 Aproape 40 de edili îl urmează pe Frunzăverde

„Dintre cei 42 de primari ai PD-L, 38 mă vor urma în Uniunea Social Liberală, unul de va decide până luni, iar alți trei vor candida din partea altor formațiuni politice. Nu am făcut nicio presiune asupra primarilor, dar mă așteptam ca un număr covârșitor de mare să mă urmeze”, a spus în urmă cu câteva momente președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

În ce privește afirmațiile făcute astăzi de președintele PDL, Emil Boc, Sorin Frunzăverde a precizat că nu merită luate în seamă. „Comentariile lui Boc nu ar trebui menționate, iar aprecierile sale nu ar trebui comentate. Venirea lui la Reșița este inutilă”, a adăugat Sorin Frunzăverde.

De ce au plecat primarii
Primarii care îl însoțesc pe Frunzăverde au explicat gestul lor. „Am fost ca o mare familie, Sorin Frunzăverde este președintele nostru și îl vom urma”, a spus Gheorghe Neicu, primarul orașului Anina.


Gheorghe Neicu, primar Anina

Și Ion Chisăliță, primarul orașului Moldova-Nouă este de aceeași părere. „Bineînțeles că îl vom urma pe preşedinte. Vom analiza, totuși, acest lucru până luni”, a spus acesta.


Ion Chisăliţă, primar Moldova-Nouă

UPDATE ORA 12.00 Şedinţă la Consiliul Judeţean
La ora 12.00 primarii care nu s-au prezentat la sediul PDL, acolo unde a avut loc o întâlnire condusă chiar de preşedintele partidului Emil Boc, au luat cu asalt sediul Consiliului Judeţean. În aceste momente se poartă discuţii cu preşedintele consiliului, Sorin Frunzăverde. Şedinţa se desfăşoară cu uşile închise. Din primele informaţii se pare că primarii prezenţi la întâlnire au fost înştiinţaţi că au termen până la sfârşitul lunii aprilie să se decidă din partea cărui partid vor candida.

Revenim cu amănunte!