Blat politic la Caransebeș! Liberalul Chimigeriu, schimbat de PSD cu sprijin de la PNL!

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

După ședința de Consiliu Local Caransebeș de acum câteva zile, în care liberalii au pierdut majoritatea în consiliile de administrație de la două societăți comerciale cu capital public în care Consiliul Local este membru fondator, încep să se vadă și repercusiunile.

Florin Bogdea, liderul Grupului PSD din Consiliul Local, membru AGA la SC Transal Urbis, și-a dorit o discuție cu managerul Transal, Ovidiu Chimigeriu, pentru a-i răspunde la mai multe aspecte pe care Bogdea le consideră nereguli.

„Am dorit să primesc răspuns în calitatea mea de membru AGA la mai multe probleme pe care le-am ridicat și înainte, însă la care nu am primit răspuns. Dar acum, cum avem majoritate în AGA, 3 consilieri PSD și 2 PNL, lucrurile se schimbă și, chiar dacă directorul Chimigeriu a intrat în concediu medical, cel mai probabil va fi înlocuit la revenirea din concediul medical”, ne-a declarat consilierul PSD Florin Bogdea.

Acesta a vorbit despre presupuse nereguli de la Transal Urbis, în opinia sa luându-se decizii care au afectat buna activitate de la serviciul de salubritate, care s-ar afla în prag de faliment.

„Acum, că s-a schimbat majoritatea din Consiliul de Administrație de la Transal Urbis, am vrut să aflu câteva răspunsuri în ceea ce privește managementul, și anume de ce prețul pe km este 7 lei la transportul gunoiului la deponeu, în loc să aleagă a doua variantă oferită de o altă firmă, cu 4 lei pe km. De ce a ales, în prima fază, deponeul de la Oradea și nu l-a acceptat pe cel de la Severin, care era mai aproape. Cum a pregătit caietul de sarcini pentru firmele înscrise la licitație pentru transport în perioada 2016-2018?! Ceea ce mi se pare cel mai grav la managementul d-lui Chimigeriu este faptul că a pierdut procesul cu Eco Bauer (firmă cu care Transal a colaborat) și există o datorie de 600.000, din care valoarea facturii de plată este 116.000 și restul până la 600.000 sunt penalitățile acumulate. Mai mult, redevența la Primărie nu a fost achitată în ultimii 3 ani. Întrucât avem majoritate în conducerea AGA, ne gândim serios la înlocuirea directorului Ovidiu Chimigeriu”, ne-a declarat Florin Bogdea.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)


Am dorit să aflăm și punctul de vedere al directorului Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu. Acesta a explicat în detaliu fiecare aspect pe care Bogdea îl consideră neregulă și a dat de înțeles că se urmărește schimbarea sa pe criterii politice, în niciun caz din cauza managementului său. Practic, Chimigeriu a arătat că toate reproșurile ce i se aduc ar fi trebuit îndreptate eventual către altcineva.

„Oferta de 4 lei nu a existat înregistrată la Transal Urbis. Contractul de 7 lei pe kilometru eu l-am moștenit când am venit la Transal. La expirarea acestui contract în 2017 eu nu am fost de acord cu această sumă, am făcut AGA prin care am solicitat ca, din fondul de 582.000 de lei, alocat pentru cumpărarea de microbuze, să putem rupe 82.000 de lei pentru achiziționarea unui camion pentru transportul deșeurilor, ca să nu mai plătim transportul, însă membrii AGA, inclusiv dl Bogdea, nu au fost de acord cu decizia, motivând că banii au fost alocați doar pentru microbuze. Ca o paranteză, pot să vă spun că după cumpărarea microbuzelor au rămas din acești bani 62.000 de lei. În schimb, AGA a hotărât prelungirea contractului cu firma de transport, însă la prețul de 5 lei fără TVA. Menționez că eu nu am luat nicio decizie fără hotărâre AGA. De asemenea, eu am moștenit o datorie la impozite și taxe către Primăria Caransebeș, în valoare de 100.000 de lei, pe care am achitat-o, iar dacă vorbim de dividendele pe care le datorăm Primăriei, pot spune că am achitat 100.000 de lei din datoria pe care am moștenit-o de 600.000 de lei”, ne-a declarat Chimigeriu.

Managerul Transal Urbis spune că și procesul cu Eco Bauer l-a moștenit în 2016, când a fost ales director. „Procesul l-am moștenit, în septembrie 2016 procesul era deja pe rol, am făcut toți pașii necesari cu consilierul nostru juridic. Fiind un dosar greu, am făcut AGA, în care am solicitat membrilor AGA să încheiem un contract cu o casă de avocatură, și au fost de acord. În ultimul an am fost reprezentați de o casă de avocatură, însă mi s-a spus că acel contract cu Eco Bauer a fost defectuos încheiat. Așteptăm sentința să vină și vom facem apel. Sumele sunt pentru achitarea a două facturi cu o valoare totală de 116.000 de lei, însă penalitățile nu pot fi atât de mari”, a mai menționat Ovidiu Chimigeriu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/