Biletul unic pentru vizitarea muzeelor din Timișoara, aproape de tipărire

muzeul de arta timisoara
1000x100 (1)

În următoarele cel mult două săptămâni, biletul în baza căruia vizitatorii vor putea intra în toate cele trei muzee din administrarea CJ Timiș va fi printat. Biletul va costa 24 de lei, însă va exista posibilitatea creării și a unui abonament și operate diverse reduceri. 

În ultimele șase luni, Consiliul Județean Timiș, prin instituțiile de cultură subordonate, a pus la punct toată documentația pentru crearea acestui bilet unic de vizitare a muzeelor de Artă, Satului Bănățean și Banatului din Timișoara.

În luna septembrie, aleșii județeni au aprobat și valoarea acestuia. Calculele întocmite de specialiștii din CJT arată că, în prezent, valoarea cumulată a biletelor necesare vizitării celor trei muzee este de 41,67 lei. Biletul unic va costa 24 lei; se introduce un abonament săptămânal în valoare de 95 de lei și unul lunar de 190 lei. Costul unui bilet va fi de 18 lei pentru cei care vor achiziționa cel puțin 20 de bucăți.

În cel mai recent plen al consilierilor județeni, aleșii au votat un mecanism prin care cele trei instituții își vor deconta banii de pe biletele unice. „Urmează să avem biletele în format printat într-o săptămână – două, în funcție și de tipografie, pentru că designul este deja adoptat și tot ce se imprimă pe bilet e hotărât. Urmează doar partea de aprovizionare cu bilete la casieriile muzeelor.”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

expressheadergeneral (1)

Vă reamintim, pentru stabilirea modului în care va arăta biletul unic de vizitare, reprezentanții Muzeului de Artă au lansat un concurs de design. Varianta câștigătoare este compusă din trei bilete care se pot rupe în fiecare muzeu care va fi vizitat.

Decizia CJ Timiș de a introduce biletul unic de vizitare face parte din strategia culturală a județului stabilită pentru anii 2018-2022.