Biletul unic de vizitare pentru muzeele din Timișoara, disponibil din toamnă. Cât va costa?

po 1000x100px (3)

Muzeul de Artă din Timișoara a desemnat câștigătorul concursului de design organizat în vederea selectării biletului unic pentru cele trei muzee aflate în subordinea Consiliului Județean Timiș. Noul bilet ar putea fi pus în vânzare din toamnă, spun reprezentanții CJ Timiș. 

„Avem un bilet câștigător, el va avea o grafică interesantă, este compus din trei bilete care se pot rupe în fiecare muzeu care va fi vizitat.”, a declarat vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

Pentru designul biletului unic de vizitare au fost depuse 22 de proiecte. Cel câștigător îi aparține Cristinei Csilla Spinochi. Juriul a fost format din 8 persoane, cadre didactice de la Facultatea de Arte, de la Grafică, un reprezentant al CJT și managerii muzeelor de Artă, al Banatului și Muzeului Satului.

Vicepreședintele CJ Timiș spune că noul bilet ar putea fi pus în vânzare din toamnă. Urmează să fie stabilit și prețul acestuia, după consultările care au loc între conducerile celor trei muzee.

„Mai avem de parcurs câteva etape care țin de proceduri interne și noi spune că cel târziu din toamnă se va putea folosi acest bilet. Noi lucrăm acum și la a lărgi variantele de vânzare a biletului. Să le găsim online, în hoteluri, pensiuni, în cât mai multe puncte de vânzare. Sunt deocamdată la nivel de propuneri, cele trei muzee trebuie să găsească formula comună, dar se discută să coste în jur de 20 de lei.”,  a explicat Alexandru Proteasa.

Deocamdată, Muzeul Banatului va putea fi vizitat în continuare la Bastionul Theresia, acolo unde a fost relocat din cauza lucrărilor care au loc la Castelul Huniade. În privința castelului, autoritățile au finalizat documentația DALI și așteaptă să le fie predată de Institutul Național de Patrimoniu, astfel încât proiectul să meargă mai departe. CJ Timiș vrea ca lucrările efective să fie finanțate prin PNRR.