Orban pleacă din PNL și face alt partid! Klaus Iohannis „a luat-o razna complet”!

orban vela
explo 1000x200

Ludovic Orban a anunțat duminică seara că va părăsi PNL și va înființa un alt partid „dacă nu se îndeplinesc condițiile pe care le-am pus”. El a mai spus că nu crede că președintele Iohannis își termină mandatul.

„Avem un președinte care a luat-o razna complet, care parcă a uitat că este președintele României. Se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-și complet obligațiile pe care le are față de cetățenii români și acționând împotriva interesului României, în mod evident”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara, la Realitatea TV.

Acesta spune că se va implica „cu toate forțele” pentru suspendarea președintelui: „Având o parte de răspundere pentru realegerea lui Iohannis ca președinte în 2019 mă voi implica cu toată forța”.

„În mod evident l-am susținut pe președintele Iohannis și am colaborat cu președintele Iohannis. Președintele Iohannis are un comportament care nu mai are nicio legătură cu comportamentul pe care l-a avut atât timp cât eu am fost în parteneriat”, a mai spus Orban.

Întrebat cum poate fi oprit președintele, Ludovic Orban a răspuns „Cred că nu-și termină mandatul, sincer”.

Acesta mai spune că decizia de a nu reface coaliția cu USR „este în mod evident decizia președintelui Iohannis”.

De asemenea, întrebat dacă va plecat din partid și va face o altă formațiune politică, Orban a spus: „Dacă nu se îndeplinesc condiţiile pe care le-am pus, mai mult ca sigur că da”.

„În funcție de evoluția evenimentelor voi lua deciziile care se impun într-un timp rezonabil. Timp rezonabil înseamnă două-trei săptămâni maxim”, a mai spus Ludovic Orban.