Big Brother veghează liniștea reșițenilor

Pentru siguranța reșițenilor, Primăria municipiului Reșița, în colaborare cu Poliția Locală, au instalat în cele mai importante puncte din oraș camere care să supravegheze în permanență traficul rutier și cel pietonal.

Cu ceva timp în urmă, la intrarea și ieșirea din oraș, dar și în trei dintre parcurile importante de pe raza Reșiței, au fost amplasate camere video care înregistrează non-stop activitatea orașului. Filmările sunt urmărite 24 din 24 de ore și sunt stocate în arhiva Poliției Locale.

Am realizat un sistem de monitorizare cu opt camere video care furnizează imagini clare chiar și pe timp de noapte. Un angajat al Poliției Locale va urmări aceste filmări care vor rămâne stocate la poliție. Obiectivele pe care le urmărim prin acest sistem de supraveghere sunt creșterea  nivelului de siguranță, asigurarea pazei cetățenilor și imobilelor și evitarea evenimentelor rutiere”, explică Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reșița.

Rolul celor opt camere de supraveghere nu se rezumă la înregistrarea traficului de la intrarea, ieșirea și din parcurile orașului. În cazul în care se întâmplă un eveniment, aceste imagini se pot constitui ca probe în instanță.

De asemenea, pentru că în ultima perioadă au existat o serie de accidente din cauza vitezei excesive cu care se circulă în oraș, se discută la nivelul Consiliului Local implementarea unei alte măsuri care să oblige vitezomanii să circule regulamentar: „Pentru că tot mai multe persoane apasă pedala de accelerație fără reținere, am discutat să amplasăm limitatoare de viteză și mai multe camere video care să fie axate exact pe acest aspect”, mai adaugă primarul municipiului Reșița.

Comments

 1. FLORIN says:

  SENZATIONAL CE MARE SMECHERIE ,ASTA TREBUIA DE MULT NU ACUMA IN 2013 ,,NAI MINTE NICI CIT O GISCA TU ANCA ERENA SI TUATA REDACTIA TA CEL PUPA IN P….. SI IN CUR PE TATA VOSTRU FRUNZAVERDE

 2. cristina says:

  Florine, învaţă să scrii sau nu mai posta. N-ar strica nici să te informezi pe ici, pe colo: a fost ideea primarului, nu a lui Frunzăverde. În altă ordine de idei, tot ce scrie Anca Erena e de mult bunsimţ. Totul e să înveţi să citeşti!
  Succes, Anca Erena! Consideră că sunt unul din fanii tăi!

 3. Alin says:

  Florin Cretin ia vino si zi-mi in fata ce ai zis de Anca, ca in fata camerelor noi puse iti scot dintii. Nu stii sa scrii dar comentezi, analfabetule!
  Ontopic: Cam tarziu le-au pus, dar…mai bine mai tarziu decat niciodata 🙂

 4. dan-aliosa ulici says:

  FELICITARI pentru articol ANCA !!!