Se pregătesc noi investiții!

Primăria Reșița și-a făcut planuri să preia și alte obiective în administrare. Asta, după ce acestea au fost date unor firme private, dar care nu s-au îngrijit de gestionarea lor așa cum ar fi trebuit, astfel încât să îi mulțumească pe oameni. 

Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului va prelua până la începutul lunii decembrie cimitirele din oraș. Acestea vor intra într-o verificare la sânge, urmată de o serie de reparații, dotări și stabilirea unui regulament de administrare pentru a evita situațiile neplăcute de până acum: „Fără un regulament de administrare, aceste cimitire au fost gospodărite greșit de multe ori. S-a ajuns la situații în care s-a vândut un loc de veci pe calea de acces în cimitir”, explică primarul orașului, Mihai Stepanescu.

Discuții între primărie și biserică

Dacă acum doi ani de zile, primarul municipiului le-a propus bisericilor să administreze cimitirele aflate în zona lor, primid înapoi ca răspuns un refuz, în urmă cu ceva timp la primăria Reșița s-a primit o sesizare din partea unei biserici. Aceasta anunță faptul că două cimitire s-ar afla în administrarea ei: „Am lansat acum doi ani o idee cultelor religioase, anume ca acestea să preia administrarea cimitirelor, însă au răspuns că nu sunt pregătite. Acum însă se pare că există un interes. Biserica Adormirii Maici Domnului ne-a trimis un document în care este precizat că Cimitirele II și III ar fi în proprietatea dânșilor. Vom vedea în ce măsură acest lucru este posibil și, dacă doresc, vor putea să administreze cele două cimitire”, declară Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.

Primarul promite renovarea lor

Odată finalizate procedurile necesare, cimitirele vor fi luate la verificări pentru a se stabili cu exactitate de ce îmbunătățiri au nevoie. De la capelă până la iluminat, acestea vor fi puse la punct în cele mai mici detalii: „Ne vom ocupa cu atenție de fiecare cimitir în parte astfel încât să dispună de toate dotările necesare. Vom discuta și de un regim de pază pe timp de noapte la intrarea în fiecare cimitir”, explică primarul Mihai Stepanescu.