Primăria Caransebeş cheamă în instanţă Ministerul Transporturilor

Fostul Club CFR din municipiul de pe Timiş şi Sebeş este un punct negru pe harta edilitară. Administraţia locală ar moderniza imobilul, numai că acesta e în proprietatea Ministerului Transporturilor.

Primăria Caransebeș a angajat un avocat pentru a rezolva cât mai repede litigiul cu Ministerul privind fostul Club CFR situat în zona centrală. Clădirea a aparținut statului, însă după 1989 a intrat în patrimoniul celor de la CFR, iar acum se află într-o avansată stare de degradare. Clădirea, reprezentativă în urmă cu mulți ani pentru Caransebeș, a fost folosită o vreme ca cinematograf sau discotecă, iar oficialii administrației locale sunt de părere că imobilul, odată reabilitat, și-ar putea găsi o altă destinație pentru tineri.

 „Imobilul este al municipiului, a fost cumpărat în 1949 de Statul Român. Într-un mod, să spunem, neclar, cei de la CFR s-au intabulat pe clădirea respectivă deoarece o aveau în folosință înainte de 1989. Sper ca în urma procesului pe care îl vom intenta Ministerului Transporturilor să redobândim acest imobil în patrimoniul public”, a declarat primarul Ion Marcel Vela.