Bicicliștii nu au voie pe trotuarele fără piste! Polițiștii au dat amenzi

biciclete03
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Bicicliștii nu au voie să circule pe trotuare decât în cazul în care pistele pentru ei sunt amplasate pe spațiile pietonale. Polițiștii locali din Timișoara au dat amenzi.

Pe parcursul anului trecut, polițiștii locali au mai desfășurat acțiuni pe linie de respectarea a legislației de către bicicliști, fiind aplicate 222 de sancțiuni contravenționale pentru circulația pe sectoare de drum semnalizate cu indicatorul având semnificaţia „Accesul interzis bicicletelor”, circulația pe trotuare ori carosabil, deși existau piste amenajate, nerespectarea legislației în ceea ce privește traversarea trecerilor de pietoni, lipsa unor echipamente necesare, inclusiv pe timp de noapte. Anul acesta au fost aplicate numai 12 amenzi.

„Menționăm că la acțiunea s-a relaționat cu cetățenii, nefiind aplicate amenzi, urmând ca și pe viitor problematica deplasării pietonilor și bicicliștilor pe raza municipiului Timișoara să fie în continuare monitorizată de polițiștii locali în vederea asigurării unui climat de siguranță pentru aceștia, fără incidente sau accidente”, a transmis Poliția Locală.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Sancțiunile sunt de la 290 și pot ajunge până la 725 lei.

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/