Peste 450 km de piste velo în Timiș. S-a semnat contractul

piste biciclete pnrr

CJ Timiș a semnat contractul pentru finanțarea, prin PNRR, amenajării unei rețele de piste pentru biciclete care să lege județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. 

Anul trecut, Timișul, în calitate de lider de proiect, a depus alături de 126 de UAT-uri, municipii, orașe și comune din vest și consilii județene documentele pentru accesarea fondurilor europene destinate amenajării de piste de biciclete.

Finanțarea a fost câștigată, iar joi a fost semnat contractul în valoare de 142 milioane de euro. Vor fi, astfel, amenajate piste de biciclete pe o distanță de 1.729 de kilometri în toate cele patru județe implicate: Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Calculată la un cost mediu estimat de 82.500 de euro pentru fiecare kilometru de pistă de biciclete, suma alocată Timișului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

foto 2

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Realizarea de piste de biciclete a fost o prioritate a mandatului meu și iată că promisiunile au devenit realitate. Este o inițiativă complexă și reprezintă cea mai importantă investiție în infrastructura velo din istoria celor patru județe și cea mai mare din țara noastră.”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Reprezentanții CJ Timiș lucrează la o strategie de cicloturism și este singurul din țară care are o pistă transfrontalieră construită.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/