Peste 200 de proiecte culturale, finanțate prin TimCultura

camere video cjt 2

Consiliul Județean Timiș a alocat peste 7,2 milioane de lei pentru programul TimCultura, în anul Capitalei Europene a Culturii. 

În total, 387 de proiecte au fost depuse pe programul TimCultura al Consiliului Județean Timiș. Dintre acestea, 220 au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la peste 19 milioane de lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 7.250.000 lei, din care 6.900.000 lei sunt pentru finanțarea proiectelor culturale, iar 350.000 lei pentru finanțarea celor de tineret.

Atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă a ținut cont de mai multe criterii, între care: valoarea culturală și artistică, originalitatea, capacitatea financiară și operațională a solicitantului, impactul, gradul de cofinanțare, relevanța în dezvoltarea culturală a județului, evidențierea multiculturalității, promovarea competitivității în rândul elevilor, valorificarea patrimoniului cultural bănățean și sustenabilitatea în timp a proiectului.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Cea mai mare concurență s-a înregistrat la capitolul dedicat organizațiilor neguvernamentale. Acestea au depus proiecte cu o valoare totală de aproximativ 11 milioane lei.

Vor beneficia de fonduri nerambursabile festivaluri urbane, de jazz, literatură, cinema, magie, concerte simfonice, acțiuni ce îmbină știința și cultura, evenimente dedicate studenților, precum și multe alte proiecte ce deschid actul cultural în întreg județul. Rezultatele selecției pot fi consultate aici, iar contestațiile pot fi depuse până marți, 21 martie, ora 15.00, la Registratura CJT.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/