Bicicletă pe hidrogen, construită de studenții UPT

bicicleta hidrogen up timisoara
timisoara capitala 2023

Studenții Universității Politehnica Timișoara au construit o bicicletă pe bază de hidrogen. Va putea fi văzută la Noaptea Campusului Deschis.

Proiectula încept în primăvară, iar bicicleta este gata. Sccopul a fost conștientizarea publicului larg în domeniul energiei regenerabile și a eficienței energetice.

Bicicleta cu hydrogen, denumită H2-Bike Concept, a fost realizată  în cadrul proiectului coordonat de profesorul universitar Corneliu-Marius Crăciunescu, membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice din România, cu concursul unui grup de studenți de la Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara, compus din Deliana-Maria Duma, de la specializarea Ingineria Materialelor, Sergiu-Ionuţ Faluvegi, de la specializarea Autovehicule Rutiere, și Albert-Cristian Forgacs, de la specializarea Inginerie Mecanică, cu sprijinul tehnic al dr. ing. Traian Bena, din Departamentul de Ingineria Materialelor și a Fabricației.

Colectivul multidisciplinar a reușit adaptarea unei biciclete electrice la un sistem cu pile de combustie, care transformă hidrogenul în energie electrică. De menționat este faptul că stocarea hidrogenului se face la presiune redusă, folosind hidruri metalice, reducându-se astfel substanțial riscurile legate de utilizarea acestui tip de energie.

Cuib de vise 1000x100

bicicleta hidrogen up timisoara