Primăria Timișoara promite căldură până în ianuarie

colterm timisoara

Colterm are stocuri de cărbune și gaze naturale care să asigure încălzirea și apa caldă abonaților până în ianuarie, transmite Primăria Timișoara.

Cu aproximativ o lună înainte de pornirea instalațiilor, stocul de cărbune a ajuns la 70.253 de tone, iar gazul înmagazinat este de 105.000 Mwh. În plus, au fost finalizate probele la 113 puncte termice și au fost încărcate deja instalațiile.

Alte patru puncte termice sunt în operațiuni, iar pe traseele pe care au fost depistate probleme în timpul probelor la rece, se intervine pentru remediere.

„Preocuparea mea este ca întregul necesar pentru sezonul rece să fie acoperit, de la stocuri, la puncte termice și la plăți. Stocurile de cărbune sunt aproape duble față de cele cu care am intrat în iarna trecută, cantitatea de gaz înmagazinat este de aproape patru ori mai mare, iar aceste stocuri pot acoperi primele luni de iarnă, până la început de ianuarie”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Conductele vechi, sparte și mâncate de rugină, au fost înlocuite pe aproape 30 de kilometri. Întreaga rețea primară de conducte va fi înlocuită pe un proiect european, spun autoritățile locale.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

De la începutul acestui an, Primăria Timișoara a acordat subvenții pentru abonații Colterm în valoare de 150 de milioane lei.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/