Bătrânii căminului din Anina, felicitaţi de ziua lor chiar de primarul Gheorghe Românu

Prima zi a lunii octombrie debutează cu o aniversare specială, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice fiind un bun prilej de a-i felicita pe cei din generația a treia, oameni al căror aport a fost semnificativ în clădirea comunităților de astăzi. Acest aspect nu i-a scăpat din vedere primarului Aninei, edilul deplasându-se la căminul de bătrâni din urbe pentru a le ura personal un călduros „La mulți ani!” sărbătoriților.

„Chiar dacă trăim vremuri atipice din cauza noului coronavirus, nu am vrut ca această zi să treacă neobservată. Echipat corespunzător, am mers personal să-i felicit pe vârstnicii de la căminul de bătrâni, îndulcindu-le ziua cu un tort, asigurându-i totodată că pot conta pe mine, chiar dacă nu mai sunt răspunzător în mod direct de ei”, a transmis șeful administrației publice locale din Anina, Gheorghe Românu.

Celebrată în fiecare an la data de 1 octombrie, ziua persoanelor care fac parte din generația a III-a vine să sublinieze guvernelor lumii că este de datoria lor să creeze condiții favorabile îmbătrânirii active și să asigure un mod de viață autonom, prin asigurarea pensiilor, menţinerea lucrătorilor vârstnici pe piaţa muncii, acordarea unor servicii medicale, de îngrijire şi asistenţă socială echitabile şi de calitate, încurajarea învăţării pe tot parcursul vieţii, sprijinirea implicării în activităţi de voluntariat, adaptarea locuinţelor la nevoile persoanelor vârstnice, crearea unui mediu de viaţă prietenos şi facilitarea accesului la utilizarea tehnologiilor informatice.