Primarul din Anina nu renunţă la ideea de a transforma lacul Mărghitaş într-un punct de atracţie turistică

casinoherculane by sungarden

Situat la 3 kilometri de orașul Anina, lacul Mărghitaș, prin frumusețea peisajelor din jurul său, are toate șansele să redevină o zonă de agrement menită să atragă turiști de pretutindeni, chiar dacă proiectul în sine a întâmpinat fel și fel de piedici din partea Parcului Național Semenic-Cheile Carașului.

Departe de a renunța la materializarea obiectivului asumat, mai ales în contextul în care Anina a dobândit recent titlul de oraș turistic, primarul Gheorghe Românu a găsit, în urma înțelegerii cu administratorul unei pensiuni din proximitatea lacului, soluția ideală pentru ca vizitatorii să poată avea acces la centrul de primire a turiștilor de pe malul lacului și implicit la facilitățile pe care administrația publică locală le va pune la dispoziție celor care le vor călca pragul: bărci și hidrobiciclete.

„În sinteză, problema lacului Mărghitaș se prezintă astfel: accesul spre lac este obturat de o proprietate privată, soluția ocolitoare presupunând crearea unui drum, prin fondul silvic, aspect neagreat de reprezentanții Parcului. Atunci, singura variantă care ne-a rămas s-a rezumat la o înțelegere cu un agent economic care deține o pensiune în apropierea lacului cu scopul de a ne ceda suprafața necesară, astfel încât să facem acel drum pentru a facilita accesul înspre obiectivul natural. Totodată, omul de afaceri ne va ceda o poiană de 2,5 hectare pentru ca noi să putem dezvolta un punct turistic acolo și pentru a pune în practică ideile pe care le avem în ceea ce privește agrementul, noi, reprezentanții UAT-ului, urmând să-i dăm patronului respectiv o altă bucată de pământ, tot de 2,5 hectare, într-un alt loc. E important să ne mobilizăm vizavi de segmentul turistic deoarece reprezintă o cale de redresare economică și, sigur, cu această ocazie putem ajunge să fim un exemplu al faptului că se poate trăi și din turism.”, a ținut să puncteze primarul orașului Anina, liberalul Gheorghe Românu.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Sursa foto principal: ecoturisminbanat.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/