Răsturnare de situație! Cazurile de coronavirus schimbă scenariile în zeci de unități de învățământ din Caraș-Severin

A crescut serios numărul unităților de învățământ din Caraș-Severin care vor fi nevoite să adopte de luni măsurile din scenariile galben și roșu din cauza creșterii incidenței cazurilor de coronavirus. Dacă la începutul acestei săptămâni doar 4 școli și grădinițe din județ mai erau în scenariul roșu, din 8 martie numărul unităților de învățământ afectate de acest scenariu va ajunge la 16.

Odată cu creșterea numărului de infectări din județ se schimbă și modul de desfășurare a cursurilor. Așa se face că de luni, 8 martie, 16 unități de învățământ din Caraș-Severin vor fi în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că vor merge fizic la ore doar preșcolarii și elevii din ciclul primar. Este vorba despre următoarele școli și grădinițe:

leader board 728 x 90 px

În județ sunt și 5 clase în care orele sunt suspendate până cel puțin în 9 martie din cauza apariției unor cazuri de COVID-19.

142 de unități de învățământ vor fi de luni în scenariul galben, iar în scenariul verde rămân 251 de școli și grădinițe.

Situația detaliată a fiecărei unități de învățământ din Caraș-Severin, potrivit celei mai recente informări a Inspectoratului Școlar Județean, poate fi consultată AICI.