Spital nou la Caransebeș? Se pot accesa fonduri pentru gestionarea crizei sanitare Covid-19

La Caransebeș ar putea fi construit în viitorul apropiat un spital nou! Este vorba de un spital modular care să fie amplasat în spatele clădirii Spitalului Municipal de Urgență, în care să fie tratate cazurile de Covid-19, de refacere după Covid-19 și tot ceea ce înseamnă infecțioase.

Potrivit city managerului Primăriei Caransebeș, Florin Bogdea, un consultant al unei firme de proiectare din București lucrează de câteva zile online, alături de specialiștii Primăriei, la solicitarea conducerii instituției, pentru a analiza oportunitatea accesării finanțării pe programul POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare), elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României.

Noi suntem în momentul de față pe o proiectare generală a rețelei electrice de la spital, cu o firmă de proiectare, pe  POIM, Axa Consolidarea Capacității de Gestionare a Crizei Sanitare Covid -19. Proiectul va cuprinde realizarea de sisteme de alarmare la incendii, reabilitarea, modernizare și extinderea infrastructurii electrice de ventilare și tratare a aerului, precum și infrastructura de fluide medicale. De asemenea acum s-a redeschis apelul de proiecte POIM 819/9/1 privind consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare pentru proiectele de tip B, adică crearea unor capacități medicale mobile spitale modulare și containere de logistică medicală. Pe acest proiect în zona din spatele spitalului dorim realizarea unui spital modular privind tratamentul și combaterea Covid 19. Suntem în faza de lucru și am discutat cu domnul primar și cu proiectantul să putem muta întreaga secție de Infecțioase în această aripă nouă.”, ne-a declarat city managerul Florin Bogdea.

leader board 728 x 90 px

Administratorul public a mai specificat că pe acest program limita de finanțare este de 3 milioane de euro, iar cofinanțarea din partea municipalității ar fi 2%. În funcție de capacitatea care se va stabili, după un sondaj al nevoilor zonei deservite de spital, în care intră și satele arondate Caransebeșului, se va realiza finanțarea acestui obiectiv, pentru care municipalitatea are la dispoziție 3 săptămâni pentru a depune proiectul.