După întâlnirea de la Aquacaraș, Romeo Dunca și-a schimbat părerea: „Filipescu mi-a făcut o impresie bună“

Romeo Dunca s-a temut degeaba că Aquacaraș este o sursă de scurgere de bani publici. Întâlnirea cu directorul Filipescu i-a schimbat percepția despre societatea de apă și canal.

Președintele ales al administrației județene s-a ținut de cuvânt, a mers la Aquacaraș unde a întâlnit o situație cu totul diferită de cea pe care o auzise din povestirile altora.  „Am înțeles că dl Filipescu a câștigat prin concurs postul de conducere la Aquacaraș. În afară de asta, societatea de apă și canal patronată de CJ și-a mai redus din pierderile financiare sub conducerea acestuia. Acum pierderea este la o treime față de anul trecut. Motiv pentru care am ținut să vorbesc cu directorul acestei instituții. Lucru care s-a și întâmplat. După o oră de discuții mi-am facut o idee. Am fixat o întâlnire pe săptămâna viitoare și sunt hotărât să stau o zi întreagă să discut cu dl Filipescu ca să înțeleg bine mecanismul de funcționare”, a spus Dunca.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Acesta a readus în discuție și societatea similară din Timiș, care aduce de mulți ani profit, dar a concluzionat în urma discuției de ieri, că Gheorghe Filipescu i-a făcut o impresie bună. Temele de discuție de săptămâna viitoare vor viza modul de lucru al firmelor câștigătoare ale licitațiilor, numele lor și clauzele contractuale . „Cunosc mecanismul prin care un preț adjudecat la sume minime, pentru a alunga concurența, se majorează prin acte adiționale sau beneficiarul plătește cu intarziere în cazul în care contractul prevede penalitâți pentru neplata la termen. Moment în care, prin neplata la timp, acumulând penalități mari, prețul final devine cu mult mai mare decât cel licitat inițial. La discuția de săptămâna viitoare va participa și dl Tipa, consilierul meu pe probleme economice. Ne cunoaștem de 25 de ani, e un iubitor de țara, profesionist și fost șef de serviciu în poliția economică“, a mai spus Romeo Dunca.

banner maxagro