BĂTĂLIE ACERBĂ. Cine își dorește să îi ia locul rectorului Frunzăverde la UEMR?  

Deși inițial se vehicula un singur nume care s-ar înscrie în lupta pentru ocuparea funcției de rector, oficial, trei dascăli și-au depus programul managerial și s-au înscris în competiție.

Bătălia va fi una extrem de interesantă, iar înfruntarea finală are loc pe data de 3 februarie, atunci când se va desemna câștigătorul. Momentul alegerilor este unul cât se poate de critic pentru soarta învățământului academic. În urma perchezițiilor din vara anului trecut, imaginea universității a avut mult de suferit, astfel că, potrivit unora dintre dascăli, singura șansă ar fi fuziunea. Nu toți candidații însă văd lucrurile într-un mod similar.

Așa cum Express de Banat vehicula încă de săptămâna trecută, tabăra care este de partea fuziunii și a rectorului Doina Frunzăverde susține candidatura conferențiarului Venera Manciu. La polul opus, oponenții îl au în vizor pe prof. Ianici Sava, care timp de două mandate a condus Facultatea de Inginerie, având rezultate extrem de bune. În plus, punctul forte al dascălului e că n-a făcut parte din nicio structură de conducere în ultimii patru ani.

Candidatura surpriză vine însă din partea prof. univ. Eugen Răduca, cel care, public, și-a exprimat repetate rânduri dezacordul față de managementul rectorului Doina Frunzăverde, criticând dur decizia de a fuziona cu Universitatea de Vest din Timișoara. De altfel, acesta a și atacat în instanță modul în care se fac demersurile de absorbție a mediului academic din Reșița. Nu cu multă vreme în urmă, acesta declara într-un interviu acordat în exclusivitate cotidianului online Express de Banat  că la UEMR este o nevoie acerbă de implementare a unor măsuri de eficientizare. În plus, acesta s-a arătat extrem de nemulțumit de modul în care decurg negocierile de fuziune.

„Discuțiile pentru fuziune au început în vacanța de vară, fiind inițiate de către conducerea UEMR (de fapt de o singură persoană) și, deși în 11 septembrie, când am fost aduși din concediu să ni se dea această veste, ni s-a promis transparență, până acum nu cunoaștem nimic despre stadiul negocierilor. Membri din Comisia de negociere, pe care d-na rector Frunzăverde i-a stabilit personal, abordați fiind, au declarat că nu au participat la ședințe de negociere și că nu știu mare lucru despre fuziune”, declara Eugen Răduca pentru www.expressdebanat.ro

CITEȘTE ȘI:  INTERVIU. „Rectorul UEMR nu a respectat hotărârile judecătorești definitive și irevocabile!”

Rămâne de văzut cine va câștiga bătălia pentru scaunul de rector. Miercuri se decide acest lucru!