Meci fantastic făcut de HC Adrian Petrea în Cupa României! Calificarea în Final Four, decisă la 7 metri! Reșița, aproape de o mare surpriză!

Vicecampioana României, CSM București, a avut nevoie de zece aruncări de la 7 metri pentru a o elimina pe ambițioasa HC Adrian Petrea Reșița. Echipa reșițeană a fost foarte aproape de pătrunderea în Final Four-ul Cupei României, după un meci absolut fantastic în această seară, în Sala Rapid din Capitală. Nou-promovata nu a fost cu nimic mai prejos față de echipa susținută financiar de municipalitatea bucureșteană.

Deși pornea cu șansa a doua, HC Adrian Petrea s-a dovedit o nucă tare pentru vicecampioana pregătită de Zvonko Sundovki. Fără portarul georgian Shota Tevzadze, accidentat, Adrian Petrea s-a văzut nevoit să apeleze și la veteranul Cristian „Paloma“ Ionescu, ajuns între timp antrenorul cu portarii. După un început curajos, în care au și condus pe tabela de marcaj, elevii lui Adrian Petrea au fost depășiți de forța echipei bucureștene, care și-a mărit ușor, dar sigur avantajul și pe fondul unor greșeli tehnice ale reșițenilor. 15-10 era la pauză pentru CSM, însă HC Adrian Petrea nu-și spusese ultimul cuvânt. Vaidasigan și mai apoi Bahan, cu câte două goluri consecutive, au dat startul revenirii, pentru un 16-14 periculos în minutul 37. Dar când peste zece minute tabela arăta o diferență de șapte goluri în favoarea CSM-ului (scor 22-15), nimeni nu anticipa ce avea să urmeze. Un time out solicitat de Adrian Petrea la momentul oportun le-a dat oaspeților o energie nebănuită, iar ceea ce a urmat a fost absolut de vis. Handbaliștii reșițeni au renăscut ca Pasărea Phoenix din propria cenușă, în poartă Andrei Drăghici devenise imbatabil, bucureștenii începeau să tremure și să bâlbâie tot mai multe mingi, suporterii veniți de la Reșița erau tot mai „vocali“. Gol după gol înscria HC Adrian Petrea, ducând meciul în zona suspansului. Minunea era pe cale să se producă! În minutul 55, Reșița egalează, pe semicerc se apără eroic, chiar și în inferioritate și apoi reușește să treacă în avantaj, 23-22, în minutul 58! Finalul s-a asemănat cu un meci de box, când fiecare a căutat să-i dea adversarului lovitura decisivă. Încolțiți, bucureștenii nu se lasă și răstoarnă pentru ultima oară rezultatul, de la 22-23 la 24-23, dar Bahan execută cu sânge rece ultima aruncare de la 7 metri de care a beneficiat în timpul regulamentar și tot el a trimis mingea în bară la ultima fază. După 60 de minute, scorul de 24-24 a dus la executarea aruncărilor de la 7 metri, care au decis învingătoarea.

Tensiunea atinsese cote maxime, orice ezitare putând fi fatală. CSM București l-a pierdut pe unul dintre cei mai buni executanți de aruncări de la 7 metri, chiar reșițeanul Nicușor Negru, eliminat temporar cu două secunde înainte de fluierul final al celor 60 de minute, pentru că a împiedicat repunerea mingii din apropierea propriului semicerc. Momentele dramatice din această seară ne-au dus cu gândul la o finală de Cupa României, din 2010, decisă în urma aruncărilor de la 7 metri și care a avut-o ca protagonistă pe fosta UCM Reșița. O parte dintre câștigătorii de atunci ai Cupei s-au aflat pe teren și în această seară, în Sala Rapid.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157664169135255″]

Marijanac a executat primul și a făcut 25-24 pentru CSM București. Marius Bahan, cel care avusese până atunci procentaj maxim la 7 metri i-a dus în extaz pe bucureșteni după ratarea sa. L-a salvat Andrei Drăghici, care a parat aruncarea lui Constantinescu, iar Ilie Vaidasigan a restabilit egalitatea. Milosevici l-a învins pe Cristian Ionescu, intrat între timp în poarta reșițeană, dar și Dușan Trifkovic a fost atent și a făcut 26-26. Kostadinovic a dus-o din nou pe CSM București în avantaj (27-26), pentru ca apoi ratarea lui Lucian Ignat să-l aducă pe Marius Stavrositu în situația de a-și putea califica echipa în cazul în care ar fi înscris. Numai că Andy Sămînță, al treilea portar al reșițenilor, la prima apariție pe teren în acest meci, are o intervenție care îi dă aripi pivotului Mihail Huta, care egalează la 27. După seria de câte cinci aruncări de la 7 metri, era din nou egalitate și suspansul se prelungea. De acum, orice ratare conta. Cei care execută primii de această dată sunt reșițenii. Primii trei executanți de fiecare parte marchează: Starchenko, Vaidasigan și Trifkovic pentru HC Adrian Petrea, respectiv Marijanac, Constantinescu și Milosevic pentru CSM. La scorul de 30-30, portarul bucureștenilor Ionuț Iancu apără aruncarea lui Tiberiu Popovici, Humet trimite peste poartă și îi ține pe reșițeni în joc, dar vine din nou rândul lui Iancu să se remarce și parează aruncarea lui Mihail Huta. Kostadinovic are ultima aruncare și înscrie, aducând victoria cu 31-30 și calificarea vicecampioanei în Final Four-ul Cupei României.

HC Adrian Petrea Reșița a făcut un meci mare în această seară și le-a arătat tuturor cât de frumos e uneori sportul. Echipa și fanii aveau nevoie de un asemenea meci. Îi puteți revedea pe elevii lui Adrian Petrea săptămâna viitoare, la Sala Polivalentă din Reșița, la partidele de campionat cu Energia Târgu Jiu și Potaissa Turda.

Foto: Miruna Mihancea