Metalul Reșița, trei din trei! Fără gol primit în amicale! Carol Gurgu e tot nemulțumit!

Metalul Reșița a obținut sâmbătă a treia victorie consecutivă în meciurile amicale din această iarnă. După 1-0 cu CS Ineu și 2-0 cu Minerul Anina, a venit victoria cu 4-0 în fața echipei AS Oravița.

Cu un lot remaniat complet în pauza de iarnă, rosso-nerii se pregătesc în Valea Domanului pentru reluarea campionatului. Adversarii din amicale sunt însă echipe din eșaloane inferioare, dar pe care Metalul le învinge fără să primească gol. Așa s-a întâmplat și astăzi, când pe terenul sintetic din Valea Domanului Metalul a întâlnit echipa de Liga a IV-a, AS Oravița, de care a dispus cu 4-0 (1-0), prin golurile marcate de Botezatu (min. 44, 64 și 66) și Chira (min. 86). Doar trei juniori reșițeni s-au aflat în lotul Metalului pentru amicalul de sâmbătă: George Ponoran, Miloș Krkelic și Adrian Holovcici.

Cu toate că Metalul nu a pierdut niciun meci în această iarnă, ba mai mult, nu a primit niciun gol, chiar dacă este vorba de adversari de Liga a III-a și a IV-a, antrenorul Carol Gurgu nu este mulțumit de atitudinea jucătorilor. Reconstrucția din temelii a echipei, cu jucători tineri, doar pentru a duce până la capăt acest sezon de ligă secundă, evitând excluderea și retrogradarea în Liga a V-a, îi cam dă bătăi de cap tehnicianului care și-a asumat răspunderea de a scoate Metalul la liman.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157664057991886″]

„Sunt câteva lucruri care mă nemulțumesc. În primul rând, atitudinea jucătorilor, care lasă de dorit în aceste meciuri. Ar trebui să se respecte mai mult. În al doilea rând, ceea ce se întâmplă în jurul echipei. Dar sper să facem o «ciorbă» bună și să fie «cireașa de pe tort» în 27 februarie, când vom începe campionatul. Cine face față, rămâne, cine nu, pleacă, chiar dacă rămânem foarte puțini. Au mai plecat dintre ei, mai vin alții. Mai avem două meciuri amicale, săptămâna viitoare. La cel de marți, cu Lugoj, cred că vom împărți lotul în două, pentru că vor mai veni copii la selecție. După acel meci vom vedea și lotul cu care vom intra în cantonament la stadion, în perioada 3-13 februarie. Săptămâna viitoare vom mai întâlni și Gătaia, sâmbătă, 6 februarie, și probabil că voi încheia meciurile amicale, dacă Mama Mia (Mama Mia Becicherecu Mic) este retrasă din campionat. Dacă nu, probabil că va mai fi un meci cu Mama Mia înainte de începerea campionatului“, a spus antrenorul echipei Metalul Reșița, Carol Gurgu.

La meciul de sâmbătă a asistat și fostul fotbalist Nicolae Georgevici, cel care a supraviețuit teribilei explozii din propria garsonieră, care l-a băgat în spital pe 12 ianuarie.

Următorul amical al Metalului va fi marți, 2 februarie, de la ora 12, tot în Valea Domanului, cu CSM Lugoj.