Bătaie de joc şi scandal pe ANL-uri!

Consilierii locali din Oraviţa au astăzi pe ordinea de zi a şedinţei ordinare aprobarea listei întocmite de Comisia de analiză cu tinerii din oraş care vor beneficia de apartamente construite din fondurile Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL). Se anunţă o şedinţă furtunoasă, deoarece unora dintre aleşii locali puţin le pasă de acest subiect, iar alţii sunt pur şi simplu pe lângă. Doar aşa se pot explica discuţiile interminabile şi atitudinea unora dintre consilierii locali.

Mai întâi, în plen a fost gata, gata să se voteze, printre alte lucruri aberante, acordarea de locuinţe ANL veteranilor de război. Chiar înainte să se ridice mâna pentru vot, aleşii locali au înţles că ANL construieşte pentru tinerii până în 35 de ani, vârsta fiind un prim criteriu eliminatoriu, şi nu pentru veterani de război şi pensionari.

La a doua încercare, în şedinţa din 31 martie, discuţiile inutile au continuat şi s-au finalizat cu o hotărâre incompletă. Motivul e foarte simplu. Există aleşi locali care primesc indemnizaţii degeaba, deoarece în afară de gargară nu fac nimic pentru oraş şi cetăţenii lui. Celebrul de acum Sandu Tudori, membru al Comisiei speciale de analiză a cererilor depuse în vederea repartizării locuinţelor ANL, a propus colegilor convocarea într-o şedinţă separată pentru acest subiect, considerând, probabil, că nu sunt în stare să facă lumină printre alte proiecte. Viceprimarul Lorena Ion, preşedinte al comisiei respective, le-a explicat la rândul său că nu se impune amânarea proiectului vizând criteriile de acordare a ANL-urilor, Tudori nefiind pus la punct din alte motive: „Nu a fost la nicio şedinţă de lucru!” Replica lui Tudori nu mai are nevoie de niciun comentariu: „Nu sunt angajatul primăriei!” Nu, dar este trimis de orăviţeni în plen, prin votul lor, să le apere interesele!

Până la urmă, criteriile au fost votate, numai că s-a omis punerea în discuţie a modului în care se pot face contestaţii de către solicitanţii ce nu vor prinde un loc pe lista norocoşilor. Cel mai probabil, această chestiune se va pune în discuţie astăzi, fapt care va da naştere altor discuţii şi va întârzia predarea cheilor celor 35 de apartamente. Alte patru apartamente au fost reţinute pentru medici şi profesori, iar unul, pentru un caz social.

Comments

 1. Claudia says:

  Bine v-am gasit! Am bucuria de a lucra intr-un proiect in plina expansiune, care imi ofera multe oportunitați ca de exemplu piata online mondiala, foarte mult timp liber , bucuria de a lucra de acasa in fața calculatorului. Proiectul este la stagiul national , in scurt timp vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie de colegi ambitiosi, cu vise si dorința de independența financiara ! Cerinte:
  – cunostinte minime PC
  – necesar calculator
  – conexiune internet
  – rabdare
  – seriozitate
  Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singur in aceasta activitate profesionala.
  Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
  Program part-time/full-time, la alegere. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.
  Pentru mai multe detalii trimite textul INFO pe adresa de email: claudia_salagean@yahoo.com

 2. popa gica says:

  Dute ba la munca lasa vraja