Bani europeni pentru investiții în infrastructura medicală din Caraș-Severin

cabinet medical iablanita
untitled design set 970x90 px

Medicii de familie din Caraș-Severin au posibilitatea să-și renoveze cabinetele cu ajutorul fondurilor europene. Prin Programul Național de Redresare și Reziliență, aceștia au la dispoziție fonduri pentru investiții în dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești.

Mai mulți medici de familie din Caraș-Severin își modernizează cabinetele cu bani europeni. Printre cei care au apelat la acest mijloc de finanțare, prin derularea unui proiect european, se numără și dr. Aneta Mărțuică. Cabinetul medical de medicină generală se află în zona rurală, în localitatea Iablanița. Implementarea proiectului a demarat în septembrie 2023, termenul final fiind martie 2024.

CITEȘTE ȘI: Cabinetele a trei medici din Reșița, reabilitate și dotate cu fonduri europene

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12 – Sănătate, Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, Investiția specifică: I1.1: Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară.

publicitate ziar expresb 1000x100

Obiectivele proiectului sunt renovarea și dotarea cabinetului medical avându-se în vedere creșterea calității serviciilor medicale de medicină generală. Dotarea cu aparatură a cabinetului se va face prin achiziție centralizată, de către Ministerul Sănătății, în baza unei liste pe care beneficiarul proiectului, dr. Aneta Mărțuică, a transmis-o la depunerea proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 93.666 de lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/