Băncile reşițene, țepuite de „taximetriştii” de la OK! Patronul se sustrage urmăririi penale!

explo 1000x200

Patronul firmei de taxi OK din Reşiţa are din nou necazuri! E acuzat de complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură private, după ce o mulţime de „taximetrişti” au obţinut credite bancare cu documente false!

Jean Bumbea a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa deoarece ar fi implicat în obţinerea ilegală de credite bancare din 2007 încoace. Totul a ieşit la iveală după ce organele ce cercetare penală au prins-o pe picior greşit pe Lidia Guţu, administratoarea unei societăţi comerciale din Goruia. Aceasta a beneficiat de banii împrumutaţi de la Bank Post, în 2007, de un anume Vasile Vizitiu. Femeia îi făcuse rost acestuia din urmă de o adeverinţă de venit din care rezulta în mod fals că era angajat la firma BJ OK Taxi SRL – Reşiţa, în funcţia de conducător auto, cu un salariu lunar de 1.540 lei. Lidia Guţu a recunoscut că a semnat adeverinţa de venit respectivă, la rubrica „director economic”. Restul menţiunilor de pe adeverinţa respectivă au fost completate de Jean Bumbea, administratorul societăţii de taxi.

Mai mult decât atât, Lidia Guţu a declarat că atât adeverinţa de venit depusă la dosarul de credit al numitului Vasile Vizitiu, cât şi adeverinţele de venit emise pe numele altor persoane pentru care s-au obţinut credite ilegale în aceleaşi condiţii i-au fost puse la dispoziţie de către Jean Bumbea, care a ştampilat şi semnat aceste adeverinţe la rubrica „director”, în schimbul unor sume de bani. În urma constatării tehnico-ştiinţifice făcute de Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Caraş-Severin, s-a stabilit că „scrisul olograf depus pe adeverinţa de venit emisă pe numele Vizitiu Vasile şi semnătura depusă la rubrica Director au fost executate de către Jean Bumbea”! Patronul firmei de taxi se sustrage urmăririi penale, după cum se menţionează de către procuror în materialul de urmărire penală, existând date că ar fi plecat în Germania.

Jean Bumbea a stat totuşi de vorbă cu organele de cercetare penală, ocazie cu care a avut o poziţie mai mult decât interesantă. „Cu ocazia audierii într-un alt dosar penal având ca obiect obţinerea unor credite bancare frauduloase, tot în baza unor adeverinţe de venit false emise de către SC BJ OK TAXI SRL din Reşiţa, Jean Bumbea a declarat că îşi recunoaşte semnătura şi ştampila aplicată pe aceste adeverinţe, dar că nu îşi explică cum aceste adeverinţe au ajuns în posesia numitei Lidia Guţu, care a intermediat obţinerea acestor credite ilegale, deşi aceasta declara că aceste adeverinţe i-au fost puse la dispoziţie de către învinuit”, s-a mai reţinut în rechizitoriu.

banner 970 x 250