Evadează din realitatea virtuală! Preferă pădurile Oraviței!

1000x100 (5)

Asociaţia „Nevo Parudimos” a iniţiat un proiect prin care se intenţionează amenajarea unui traseu de ciclism pe ruta Oraviţa – Izvorul Rece – retur. Este vorba, de fapt, despre un traseu prin pădurea din jurul Oraviţei, loc de o frumuseţe naturală deosebită.

Ideea acestui proiect a plecat de la cei aproximativ 200 de elevi din cadrul Liceului Teoretic „General Dragalina”, membri ai clubului „I heart sport Dragalina”. „Aceşti elevi reprezintă opusul portretului tânărului modern, ancorat preponderent în realitatea virtuală. Mulţi dintre ei, aproximativ 50 de elevi, cu posibilităţi materiale extrem de limitate, se implică în mod constant în activităţi de petrecere a timpului liber în natură, în mişcare, activităţi de reciclare, ecologie şi protecţia mediului, activităţi cu caracter social. Activităţile preferate  de ei sunt legate de drumeţii pe bicilete. De mult timp îşi doresc amenajarea unui traseu prin pădurea din jurul Oraviţei. Resursele financiare limitate i-au împiedicat însă”, a explicat coordonatorul proiectului pentru care se doreşte obţinerea finanţării.

Practic, este necesar sprijinul financiar pentru amenajarea traseului şi cumpărarea a 15 biciclete pentru tinerii care locuiesc în satele din vecinătate, astfel ca, pe lângă drumeţii, aceştia să le poată folosi şi la deplasarea la şcoală. Proiectul face parte din cele 180 care concurează pentru 50.000 euro pe platforma teimplici.ro. Puteţi da o mână de ajutor tinerilor din Oraviţa votând proiectul lor aici:  http://teimplici.ro/index.php/noutati/index#sthash.4FNP9UZl.dpuf . Votarea publică şi jurizarea vor fi realizate în perioada 25 noiembrie – 11 decembrie 2014.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)