Avolo, mărul otrăvit lăsat moștenire peste ani de Liviu Spătaru pentru Nelu Popa!

explo 1000x200

Compania timișoreană s-a dovedit o adevărată căpușă pentru Primăria Reșița, spune primarul Ioan Popa, arătând spre această firmă și sora sa mai mică, Europe C&C, care este a aceluiași patron. Au reușit să stoarcă un milion de euro din contractele cu Primăria Reșița, Popa considerând toate aceste contracte ca niște contracte păguboase.

Firma Avolo a intrat în Primăria Reșița adusă de către primarul condamnat penal pentru corupție, Liviu Spătaru, care în 2006 a semnat primul contract cu Avolo, în 10 mai, ca pe 6 august 2006 să fie semnat și al doilea contract, iar pe 13 noiembrie 2006, cel de-al treilea contract. Iar celălalt primar condamnat tot pentru corupție, Mihai Stepanescu, a preluat și extins contractele cu Avolo, care ajunsese la stadiul de a furniza Primăriei Reșița de la servicii de telefonie și internet până la servicii de mentenanță și ISCIR-izare cazane sub presiune.

Pentru că sumele încasate lunar de Avolo au ajuns la cifre exorbitante, patronul se pare că a mai inventat o firmă, Europe C&C, care s-a încărcat și ea de contracte, servicii și mentenanțe cu Primăria Reșița.

Ca să vă faceți o idee, în anul 2016 Primăria Reșița a făcut 35 de plăți către Avolo, în valoare totală de peste 100.000 de lei, și 46 de plăți pentru Europe C&C, care cumulează aproape 125.000 de lei. „Doar din aceste două situații rezultă că au fost făcute plăți care depășesc 60.000 de euro în această perioadă, pentru servicii de internet și telefonie”, se plânge primarul Popa.

Scoaterea unei căpușe nu-i o operațiune ușoară

Primarul Ioan Popa pare să fi simțit pe pielea lui că scoaterea unei căpușe nu este o operațiune deloc ușoară, asta în condițiile în care și-a dorit foarte mult să scape de povara contractelor cu Avolo și Europe C&C, fapt pentru care a și avut mai multe întâlniri cu managementul celor două firme, pentru a ajunge la un consens în privința rezilierii tuturor contractelor.

La fiecare întâlnire, însă, patronul refuza să prezinte toate contractele cu Primăria Reșița, fapt ce l-a înfuriat extrem pe primar. „E bine că, poate, cu toată tevatura asta, se sesizează și organele abilitate”, a spus cu speranță primarul, după ce a prezentat situația sumelor care lunar se scurg din conturile Primăriei Reșița spre cele ale celor două firme.

Express de Banat a scris în repetate rânduri despre aceste contracte și chiar a sesizat că afacerea mirosea puternic a PSD, ceea ce confirmă și primarul Popa: „Acum vreo două luni, scanând ceea ce se întâmplă în Primărie, am descoperit că avem contracte de IT, de mentenanță, de telefonie, alte servicii, de securitate, video ș.a. cu două firme: Avolo, cu care avem 5 contracte, o firmă din Timișoara, și Europe C&C, cu care avem 10 contracte, mă refer la toate direcțiile Primăriei, interne sau externe, în speță Patrimoniu, Asistență Socială, ISU, aparatul primarului. Observând că aceste contracte au sume foarte mari din punctul meu de vedere, am convocat la discuții pe cei care administrează aceste două companii, acționarul fiind același de fapt, este vorba despre un domn Ciontu, căruia i-am expus situația cu specificarea unor puncte ușor absurde. De exemplu, plăteam în Parcul Tricolorului internet 975 de euro pe lună sau plăteam o legătură pentru Situații de Urgență de circa 700 de euro pe lună într-un birou în care nu mai funcționează ISU, că ei s-au mutat de vreo 3 ani, dar noi continuăm să plătim aceste facturi. Prezentându-i situația, dânsul mi-a reproșat faptul că angajații Primăriei m-au informat prost și că, de fapt, contractele nu sunt astea, sumele nu sunt astea pe care le-am anunțat și că ar fi altele. Atunci l-am rugat ca la următoarea întâlnire să vină cu documentele dânșilor, astfel încât să putem face o confruntare, să vedem dacă sunt bune ale noastre sau ale dânșilor. La a doua întâlnire a venit tot fără documente, cu agenda în mână. Între timp am mai descoperit și că Avolo, printre alte firme, stau cu cablurile de fibră optică pe cei 11 kilometri de stâlpi de-ai noștri fără să aibă vreun contract, o autorizație de construcție, avertizându-i că va trebui să intre în legalitate, va trebui să plătească o taxă pe perioada pe care au ocupat stâlpii și trebuie să-și facă autorizație de construcție, să intre în legalitate. Dânsul mi-a răspuns că nu va plăti nimic, pentru că acest cablu a fost pus strict pentru Primărie. I-am mai reproșat faptul că a făcut o legătură, o conexiune de internet între sediul primăriei și Vest TV, lucru care nu ne privește pe noi, Primărie, că nu văd de ce am plăti noi, Primăria, o conexiune cu Vest TV. Dânsul mi-a răspuns că era vorba de o dorință a cuiva care a vrut să facă o legătură TV online ca să poată să transmită în direct din Primărie pe Vest TV”.

1000x100 casa brutarului
tmc 640

Practic, Primăria Reșița plătea numai ca televiziunea PSD-istă să aibă ce transmite. Nu mai este pentru nimeni o noutate faptul că în fruntea acestei televiziuni a fost numit ca director tocmai fostul consilier personal al primarului Mihai Stepanescu, devenit între timp consilier local PSD și fiind promovat după alegerile locale din acest an în forul județean condus de colegul de partid Silviu Hurduzeu.

Banu-i ochiul dracului! După doi primari condamnați penal, vom avea și un al treilea cercetat penal?

Situația nu este deloc roz pentru primarul Ioan Popa, care s-a angajat să pună la dispoziția presei imaginile de pe camerele de supraveghere din Primărie, numai pentru a dovedi că nu l-a agresat în niciun fel pe patronul celor de la Avolo. „La întâlnire au participat și doi consilieri ai mei, Cosmin Dobrescu și Andrei Furnică, întâlnirea s-a desfășurat în sala de ședințe de sus a Primăriei, într-un spațiu public. Am constatat că a venit din nou fără documente. L-am rugat să ne aplecăm un pic asupra plăților pe care le-am făcut, asupra contractelor, dacă sunt 10 contracte cu Europe C&C și alte 5 cu Avolo. Pe Europe C&C, în perioada ianuarie până în 2 august, am plătit 125.000 de lei, iar pe Avolo, 110.00 de lei. Doar din aceste două situații rezultă că au fost făcute plăți care depășesc 60.000 de euro în această perioadă, pentru servicii de internet și telefonie. Bineînțeles că am auzit același lucru, că datele noastre nu sunt corecte, nu sunt complete, că nu avem toate anexele la contract. Într-adevăr, am avut o discuție puțin mai alertă, pe un ton poate mai ridicat și am spus că în condițiile astea aș vrea să știu dacă își menține ideea din întâlnirile anterioare de a rezilia contractele, pentru că suntem gata să o facem. Mi-a spus că da, oricum nu se poate discuta cu noi, a trântit scaunul, mi-a spus că așteaptă un protocol semnat din partea noastră pe care îl va semna. A trântit ușa și a plecat. Asta este tot. Lucru care poate fi confirmat de colegii mei de față, dânsul a intrat, a ieșit din Primărie, nu a avut nicio problemă, nu-mi explic de unde până unde aceste acuzații. Probabil se datoresc faptului că eu am o faimă de om coleric și poate cineva încearcă să accelereze pe această temă. Vreau să vă spun cu fermitate că dacă interesul Primăriei cere ca să am un ton mai alert, îl voi avea. Nu voi fi niciodată un mielușel sau un motănel. De atins, nu ating pe nimeni, decât eventual cu o floare”, le-a spus Ioan Popa jurnaliștilor convocați la o conferință de presă, după ce în unele publicații apăruseră deja informații despre acest incident.

„Minte, că nu m-a chemat pentru contracte, sumele ce se vehiculează nu sunt adevărate! M-a acuzat de telefonie, eu nici nu furnizez telefonie mobilă!”, a spus Cornel Ciontu pentru expressdebanat.ro. Referitor la modul în care s-au derulat ieri discuțiile în biroul primarului Popa, patronul Avolo a povestit următoarele: „Acum sunt la spital la Timișoara, trebuie să mă operez la gât, că m-a tăiat la gât cu ghiulul, mi-a tăiat alunița, tot m-a umplut de sânge! M-a lovit, m-a bătut foarte rău! Mâine voi suporta o intervenție chirurgicală. Sunt martori destui, secretara, consilierii primarului, polițistul de pe coridor, care m-a văzut plin de sânge și pe care l-am întrebat unde pot să merg la baie să mă spăl. M-au văzut mai mulți plin de sânge. Polițistul local nu a făcut nimic! Când am ajuns la Poliție, deja se știa că urmează să vin. Cămașa de pe mine era ruptă și plină de sânge!”

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. Primarul Nelu Popa a bătut cu bestialitate un angajat al firmei de Internet! Chiar în biroul din Primăria Reșița! [VIDEO]

EXCLUSIV. „Trebuie să mă operez la gât! Primarul m-a bătut foarte rău! M-au văzut toți plin de sânge!”

banner maxagro