INEDIT. Pui de zimbru născut în captivitate la grădina zoologică din Reșița! [VIDEO]

Recent renovată pe fonduri europene şi cu condiţii mult mai bune pentru animale, Grădina Zoologică „prof. Ioan Crişan” din Reşiţa a reuşit să demonstreze că investiţia în modernizare nu a fost doar un moft, astfel că a reușit o performanţă rară: aceea de a aduce pe lume un pui de zimbru în condiţii de captivitate, fapt foarte rar întâlnit la această specie.

Rova şi Roti sunt de mult timp la zoo Reşiţa, dar până acum nu ar fi dat semne că-şi doresc o familie, asta chiar dacă au țarcul amenajat chiar lângă spaţiul berzelor. Numai că, pe 3 august 2016, la Rova şi Roti a venit barza… cu un pui perfect sănătos, pe care l-au botezat Petrică. La nașterea sa nu a putut asista nimeni decât vizual. De la distanță, proaspăta mămică a fost susținută de angajații grădinii zoologice.

Îngrijitorii sunt extrem de atenţi la spaţiul zimbrilor, pentru că în această perioadă familia de zimbri este extrem de protectoare şi nu prea acceptă să se apropie nimeni de spaţiul lor, fapt pentru care îngrijitorii recomandă tuturor vizitatorilor să păstreze distanţa.

1000x100 casa brutarului
expresb 1000x100

YouTube video

Petrică este vioi şi zglobiu, aleargă şi se simte foarte bine alături de Rova, care în această perioadă primeşte de la îngrijitori nu numai vegetaţie (fân şi ghizdei), ci şi o dietă vitaminizată, care conţine morcovi sau castraveţi.