Motiv nou pentru care se amână deschiderea grădinii zoologice!

După ce au fost înaintate în presă şi nerespectate nenumărate termene de inaugurare a Parcului zoologic „Ion Crişan” din Reşiţa, reprezentanţii primăriei au luat în calcul o altă cerinţă majoră care necesită amânarea deschiderii oficiale a acestuia.

Chiar dacă lucrările de reabilitare a grădinii zoologice din municipiu se află pe ultima sută de metri, repezentanţii Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul primăriei îşi propun ca festivitatea de inaugurare a parcului zoo să se desfăşoare în aproximativ trei săptămâni, în condiţii optime. Motivul invocat de aceştia este faptul că animalele au nevoie de o oarecare perioadă de adaptare.

Datorită mutării dintr-un adăpost în altul care comportă riscuri majore, vietăţile suportă un stres intensiv, necesitând o perioadă de acomodare. Ar putea apărea situaţii nedorite de nimeni atunci când animalele periculoase (leii, tigrii, urşii, jaguarul, puma) vor fi scoase în ţarcuri, chiar dacă acestea sunt prevăzute cu pastori electrici. Cred că înainte de a permite accesul vizitatorilor trebuie verificat şi urmărit în timp modul de comportament al noilor membri în adăposturile exterioare, precum şi modul de funcţionare a instalaţiilor”, spune Dorel Ianoşi, şeful serviciului public.

Oficialii, preocupaţi de siguranţa cetăţenilor

Am făcut cunoscut faptul că în curând se va deschide Parcul zoologic „Ion Crişan”, dar pentru asta mai este nevoie de câteva zile. Cu toate că se mai lucrează la pavoazare, mobilarea suprafeţelor şi se fac acele procese obligatorii de vaccinare a animalelor, am fost nevoiţi să luăm în calcul şi adaptarea acestora. Cred că e un lucru dificil şi, având în vedere că au fost evenimente neplăcute în oraşele învecinate, când au murit nişte vietăţi, nu am vrea să se repete situaţia şi la Reşiţa”, a declarat primarul Mihai Stepanescu.

CITEŞTE ŞI:Safari în jungla din noua grădină zoologică!

Printre noii oaspeţi care vor ocupa căsuţele grădinii zoo, modernizate după standarde europene, se vor număra: urşi, lei, lupi, tigri, jaguari, suricate, canguri pitici, pisici sălbatice, macaci şi alte specii de maimuţe, căprioare, cerbi, vulpi, mistreţi, păsări exotice şi de apă. Parcul „Ion Crişan” este primul din zona de vest a ţării.

CITEŞTE ŞI:Grădina zoologică se deschide!