Safari în jungla din noua grădină zoologică!

La un pas de a-și deschide porțile, noua zoo din oraș promite să aducă o varietate și mai mare de animale ce vor fi cu siguranță pe placul tuturor. Pe lângă urșii, leii și lupii ce vor fi mutați în condiții adecvate, o serie de alte feline, cum ar fi tigrii și jaguarii, vor locui după porțile grădinii.

Reșița se va mândri în curând cu o grădină zoologică demnă pentru un safari. Căsuțele proaspăt realizate ale animalelor au fost concepute special pentru anumite tipuri de vietăți. Astfel, printre noii oaspeți se vor număra suricatele, cangurii pitici, jaguarii, tigrii, pisicile sălbatice, macaci și alte specii de maimuțe. „Toate adăposturile construite vor trebui ocupate. Astfel, avem spații pentru căprioare, cerbi carpatini și lopătari, mai multe păsări exotice și de apă”, explică din partea Primăriei Reșița Dorel Ianoși, manager de proiect. Tot la categoria păsări, grădina va găzdui și o specie de struți, o altă noutate pentru Reșița. De asemenea, din noua zoo nu vor lipsi nici vulpile și mistreții, animale ce au mai fost văzute prin grădina orașului.

În momentul de față, stadiul lucrărilor este în faza de recepție, modernizarea a fost finalizată, iar animalele vor putea să se mute în noile căsuțe cu spațiu suficient, după standarde europene. „Spațiile nou construite sunt realizate în conformitate cu normele europene, după bareme, pentru că altfel grădina nu ar mai fi putut rămâne deschisă”, mai precizează pentru Express de Banat Dorel Ianoși. De altfel, în țară astfel de grădini zoologice se închid pe rând, ultima ce a pierdut dreptul de a funcționa fiind cea de la Baia Mare.

Foto: alannahhawker.com

banner 1000 x 100 hd