Fosta soţie a tenismanului Ilie Năstase a dotat maternitatea din Reşiţa!

Activităţile Amaliei Năstase, fosta soţie a milionarului Ilie Năstase, se extind în întreaga ţară, ajungând astfel şi în Caraş-Severin. Dorinţa de a lupta împotriva mortalităţii infantile a determinat-o să demareze o campanie prin care să doteze zeci de maternităţi.

Pornind de la datele statistice conform cărora în România mor anual, în medie, 1900 de copii cu vârsta mai mică de un an, organizaţia Salvaţi Copiii, care militează activ pentru drepturile şi protecţia celor mici, derulează încă de anul trecut Campania „Bun venit pe lume!”, al cărei ambasador este Amalia Năstase. Prin acest program, fosta soţie a lui Ilie Năstase a strâns şi continuă să strângă până la sfârşitul anului fondurile necesare pentru dotarea cu echipamente medicale performante a 15 maternităţi din ţară. De altfel, cu ajutorul sms-urilor trimise de cetăţeni, norocoasă a fost şi Secţia de Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Aceasta a beneficiat de un incubator de transport performant care arată ca o minisecţie echipată cu toate dispozitivele necesare pentru un transport de câteva ore ale bebeluşului cu probleme.

amalia nastase  a nastase1

Amalia Năstase, prezentă la Reşiţa

Pentru a arăta că donaţiile pot avea un rezultat direct, Amalia Năstase a fost prezentă în municipiul Reşiţa la inaugurarea noului echipament care valorează peste 11.700 de euro. ,,Moartea unui bebeluş nu este o statistică, astfel că, prin dotările pe care le dăm maternităţilor, se poate spune că am salvat aproape 400 de bebeluşi care nu ar fi avut ori loc în incubator, ori condiţii de a ajunge la o maternitate cu standarde necesitate de copiii respectivi. Cred că schimbăm puţin lucrurile, iar eu mă simt onorată de fiecare dată când particip la astfel de acţiuni, să întâlnesc oameni minunaţi care luptă zi de zi pentru salvarea bebeluşilor mai puţin norocoşi”,a declarat pentru Express de Banat Amalia Năstase, ambasadorul campaniei „Bun venit pe lume”. ,,Recomand tuturor să susţină în continuare cauza Salvaţi Copiii, să contribuie cu donaţii prin sms, sau pe site-ul nostru, pentru că, într-adevăr, prin incubatoarele cumpărate, sporim şansa la viaţă a bebeluşilor”, a mai adăugat Amalia Năstase.

anastase2  Amalia_N__stase

Strângerea sumei incubatorului

Banii pentru aparatul donat spitalului reşiţean au fost colectaţi prin campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit şi totodată prin generozitatea companiilor şi a persoanelor fizice care au făcut donaţii în cadrul campaniei „Bun venit pe lume!”, al cărei ambasador este Amalia Năstase. Valoarea totală a investiţiilor pentru modernizarea maternităţilor din ţară ajunge la o valoare de aproximativ 1 milion de lei.

Ambasadoarea sprijină şi alte campanii

Amalia Năstase susţine, în prezent, şi Campania ,,Fiecare Copil Contează”, care urmăreşte reducerea cu 15% a mortalităţii infantile şi a copiilor până la cinci ani. Au fost derulate o serie de acţiuni menite să combată cauzele prevenibile ale deceselor printr-o componentă majoră de informare şi educare, atât în rândul viitoarelor mame, cât şi la nivelul fiecărei comunităţi, dar şi printr-o componentă de intervenţie care presupune asigurarea unei alimentaţii sănătoase femeilor gravide şi copiilor cu vârsta de până la cinci ani. În comunităţile în care s-a desfăşurat programul în ultimii doi ani, nu s-au mai înregistrat decese în rândul copiilor cu vârsta mai mică de un an.

FOTO: www.facebook.com, www.google.ro

banner 1000 x 100 hd