Copiii prematuri sunt salvaţi!

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa s-a ales cu un nou echipament medical modern în valoare de peste 11.000 de euro. Dotarea a venit din partea Organizaţiei Salvaţi Copiii, care militează activ pentru drepturile şi protecţia celor mici.

Copiii prematuri din Caraş-Severin au şanse mari să trăiască mult timp de acum încolo. Organizaţia Salvaţi Copiii a donat Secţiei de Neonatologie un incubator de transport performant care arată ca o minisecţie echipată cu toate dispozitivele necesare pentru un transport de câteva ore ale bebeluşului cu probleme. Echipamentul asigură o temperatură constantă şi umiditate potrivite copilului născut prematur, dar şi un acces facil al echipei medicale în cazul apariţiei problemelor, cum ar fi ventilaţia mecanică. Aparatul are, de asemenea, autonomie energetică prelungită, necesară transportului pe distanţe lungi.

Aproximativ 150 de copii prematuri în judeţ

Spitalul reşiţean deserveşte întreg judeţul Caraş-Severin, anul trecut unitatea înregistrând peste 970 de nou-născuţi, din care aproximativ 150 au fost prematuri. „Este o dotare binevenită pentru secţia spitalului. Noi putem îngriji preamaturi până la 34 de săptămâni cu peste 1,5 kg, iar incubatorul de transport este cea mai benefică variantă existentă de a transporta ceilalţi nou-născuţi prematuri bolnavi către centrul regional de Terapie Intensivă Neonatală de la Timişoara. Acolo li se poate acorda atenţia şi tratamentele de care aceştia au nevoie”, a afirmat dr. Zoltan Babics, şeful secţiei neonatologie. Potrivit acestuia, cele mai multe cazuri provin de la familiile defavorizate, fiindcă populaţia nu se îngrijeşte la modul la care ar trebui.

zoltan spital amalia nastase

                                       Zoltan Babics                                                                     Amalia Năstase

Incubatorul face parte dintr-o investiţie de peste 1 milion de lei

Aparatul de transport oferit spitalului reşiţean valorează 11.718 de euro, suma fiind colectată prin campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit şi totodată prin generozitatea companiilor şi a persoanelor fizice care au făcut donaţii în cadrul campaniei „Bun venit pe lume!”. Acţiunea de la Reşiţa face parte din seria dotărilor asumate de Salvaţi Copiii pentru modernizarea a 15 maternităţi din ţară, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproximativ 1 milion de lei. „Cu dotările pe care le dăm maternităţilor se poate spune că am salvat aproape 400 de bebeluşi care nu ar fi avut ori loc în incubator, ori condiţii de a ajunge la o maternitate cu standarde necesitate de copiii respectivi. Cred că schimbăm puţin lucrurile, iar eu mă simt onorată, de fiecare dată când particip la astfel de acţiuni, să întâlnesc oameni minunaţi care luptă zi de zi pentru salvarea bebeluşilor mai puţin norocoşi. Recomand tuturor să susţină în continuare cauza Salvaţi Copiii”, a declarat pentru Express de Banat Amalia Năstase, ambasadorul campaniei „Bun venit pe lume”. În judeţul Caraş-Severin, rata mortalităţii infantile este de 10,2 la mie.

salvati copiii