Grădina zoologică se deschide!

Lucrările de reabilitare a Parcului zoologic ,,Ion Crişan” din municipiu au fost amânate de zeci de ori, însă, într-un final, se pare că au ajuns la capăt. Reşiţenii pot vizita animăluţele chiar în toamna aceasta.

După ce a fost transformată ani la rând într-un şantier, grădina zoologică din Reşiţa aproape că şi-a schimbat în totalitate imaginea. Toate spaţiile în care trăiau animalele, în condiţii deplorabile, au fost reabilitate şi extinse la standarde europene. Într-un timp mult prea lung, ce-i drept, însă aşteptarea nu a fost în zadar. Cuştile murdare ale vieţuitoarelor au fost înlocuite cu adăposturi moderne şi spaţioase, prevăzute fiecare cu ţarcuri de sute de metri pătraţi, ceea ce înseamnă că noul parc zoologic este de aproape patru ori mai mare.

Potrivit autorităţilor locale, grădina zoologică din Reşiţa, una dintre cele mai moderne din vestul ţării, îşi va deschide oficial porţile la sfârşitul acestei luni, inaugurarea trebuind să aibă loc iniţial în iunie anul curent. În sfârşit, localnicii de la malul Bârzavei, dar şi turiştii nu vor mai avea de ce să se plângă atunci când vor păşi în zoo.

Investiţiile pentru modernizarea spaţiilor, extinderea acestora, precum şi achiziţia de animale noi ajunge la o valoare de aproximativ 1.500.000 de euro, fiind viraţi în această perioadă şi bani de la Ministerul Mediului.

banner 1000 x 100 hd