Autobuze electrice pentru transportul în comun la Dumbrăvița. Propunerea lui Alin Nica

alin nica (pnl), presedintele pnl si cj timis

Timișoara. Alin Nica, președintele CJ Timiș, lansează o provocare Primăriei Timișoara să renunțe la toți cei 250 de stâlpi de susținere a liniilor de troleibuz în comuna Dumbrăvița. La schimb, liderul CJT se angajează să cumpere autobuze electrice pentru transportul în comun al cetățenilor. 

„Pot să reiterez o propunere pe care le-am făcut-o celor de la Primăria Timișoara în urmă cu doi ani de a renunța la toți stâlpii din Dumbrăvița și de a accepta propunerea noastră de a le cumpăra cinci autobuze electrice să le folosească pe acest traseu. Încă mai putem face chestiune aceasta, încă mai putem modifica rapid proiectul, că nu e o chestiune complicată. Îi provoc pe cei de la Primăria Timișoara să analizeze această situație în maxim o săptămână și să dea un răspuns: acceptă să eliminăm două rânduri de stâlpi care, pe lângă caracterul inestetic pe care îl au acolo, sunt patru rânduri cu tot cu cei de la ENEL, obturează lucrarea noastră, puteam să lărgim benzile și mai mult, la trei metri, nu la 2,75 metri cum sunt pe anumite sectoare.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Potrivit lui Alin Nica, în Dumbrăvița sunt aproximativ 250 de stâlpi care susțin firele de troleibuz. Doar 70 urmează să fie relocați pentru lărgirea drumului la patru benzi.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Cei de la primărie ne-au lăsat să relocăm maxim 70 de stâlpi și atunci a trebuit să adaptăm proiectul la noile condiții. Încă o dată fac apel la primărie, îi provoc să renunțe la toți stâlpii și să le dăm noi, din bugetul județului, 5 autobuze electrice, numai să ne spună în cel mult o săptămână, ca să nu mai lungim chestiunea aceasta, dacă nu vor să ne taie curentul și să  ne apucăm de treabă.”, a mai spus Nica.

Vă reamintim, luni seară, CJ Timiș a acuzat din nou Primăria Timișoara că nu a predat încă stâlpii de troleibuz pentru ca muncitorii să poată demara lucrările pe extindere la patru benzi a DJ 691, porțiunea care traversează localitatea Dumbrăvița. Pe de altă parte, Societatea Metropolitană de Transport Timișoara a anunțat că linia de troleibuz M14 din Dumbrăvița va fi suspendată începând cu 25 septembrie. Transportul va fi asigurat cu autobuze.

publicitate si promovare online banner maxagro