Șantierul de pe DJ 691, la Dumbrăvița, stă pe loc. Muncitorii nu pot lucra „sub tensiune”

DJ 691, in localitatea Dumbravita de langa Timisoara

TIMIȘOARA. Consiliul Județean Timiș acuză din nou Primăria Timișoara că nu a predat încă stâlpii de troleibuz pentru ca muncitorii să poată demara lucrările pe extindere la patru benzi a DJ 691, porțiunea care traversează localitatea Dumbrăvița. 

Marți seară, spune Alin Nica, Primăria Timișoara își asumase să scoată de sub tensiune stâlpii de troleibuz de pe teritoriul Dumbrăviței pentru ca muncitorii să poată intra pe șantier. Amplasamentul a fost predat constructorului la mijlocul lunii august.

CITEȘTE ȘI: Provocatorul DJ 691, segmentul din Dumbrăvița, are oficial constructor

„Mi-a fost greu să cred Dominic Fritz își depășește orgoliul de politician și acceptă lucrarea Consiliului Județean Timiș pe «teritoriul USR» al primarului Bugarin, dar m-am gândit că totuși îi pasă de comunitate, de oamenii care pierd zeci de minute în traficul infernal din Dumbrăvița. Din păcate, în schimbul încrederii, partenerul nostru de proiect, Primăria Timișoara, ne oferă o țeapă. Nouă, constructorului Strabag, ADR-ului, cetățenilor care circulă pe DJ691. Deși oficial, de frica presei, primăria a semnat predarea stâlpilor, în realitate, refuză, de aproape o lună de zile, să îi scoată de sub tensiune. Adică, practic, obstrucționează lucrările de pe șantier. În această seară ar fi trebuit întrerupt curentul, dar s-a amânat din nou. Dacă, în cel mai scurt timp, primarul Fritz și echipa Primăriei Timișoara nu încetează acest joc sinistru și rău intenționat al amânărilor, Consiliul Județean Timiș va face uz de toate căile legale, să recupereze, de la Primăria Timișoara, prejudiciul creat și finanțarea europeană care se va pierde.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

1000x200 dacus 02

Pe de altă parte, Societatea Metropolitană de Transport Timișoara a anunțat că linia de troleibuz M14 din Dumbrăvița va fi suspendată începând cu 25 septembrie.

„Legătura între Dumbrăvița și Timișoara va fi în continuare asigurată prin introducerea liniei de autobuz M14 pe traseul: Girație I.I. de la Brad (Timișoara) – Girație Centură (cartier Belvedere – Dumbrăvița). Linia de troleibuz 14 (G. Barițiu – I.I. de la Brad) va fi suplimentată cu 2 unități pentru a asigura o transbordare rapidă.”, au anunțat reprezentanții SMTT.

publicitate si promovare online banner maxagro