REȘIȚA. Peste 280 de milioane de lei pentru un oraș în plină transformare

tramvai resita 1

Se lucrează pe mai multe fronturi în oraș, pentru amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat. Sunt în lucru stațiile de tramvai, spațiile publice, zonele pietonale și pistele pentru bicicliști.

Peste 280 de milioane de lei sunt investiți pentru ca reșițenii să poată călători în condiții moderne în orașul lor. Din această sumă, peste 261 de milioane sunt fonduri nerambursabile, obținute de Primăria Reșița prin trei proiecte europene implementate prin Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Pe lângă amenajarea căii de rulare, investițiile merg și către depoul de tramvaie, hala de garare, spații administrative și de mentenanță/reparații, realizarea de spații verzi, măsuri de semnalizare, accesibilitate și siguranță rutieră adecvată circulației tuturor categoriilor de participanți la trafic.

Odată cu aceste proiecte, Reșița va avea benzi unice pentru toate tipurile de transport în comun, stații unice pentru tramvai/autobuz, stații de închiriere cu sistem automat a bicicletelor.

La finalul implementării acestor proiecte, 77% din populația Reșiței va locui la mai puțin de cinci minute de mers pe jos față de o stație de tramvai sau autobuz.

Se lucrează intens pentru ca Reșița să poată fi tranzitată cu tramvaiul în numai 20 de minute! Vă reamintim, sunt două proiecte ce urmăresc «modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat», iar un al treilea are drept scop «înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea sistemului automat de taxare, a sistemului de management al flotei si crearea sistemului de informare dinamică a călătorilor în stații și în vehicule». Cele trei proiecte majore au ca beneficiar Primăria Reșița și sunt implementate prin Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, notează reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

tramvai resita 2

tramvai resita 3

 

FOTO: ADR VEST

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/