Galeria POD, cel mai nou spațiu expozițional deschis la Timișoara

la Timisoara, Galeria Pod este un nou spațiu expozițional la Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș
1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Din octombrie, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș introduce în circuitul cultural timișean o mansardă modernă destinată artelor.

Galeria POD a fost amenajată în podul clădirii care găzduiește Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș de pe strada Emanoil Ungureanu nr. 1, în urma reparării acoperișului imobilului. Podul, cu o suprafață de 1.400 mp a fost renovat și transformat într-un spațiu luminos și primitor pentru expoziții. Restaurarea a fost făcută cu prezervarea elementelor arhitectonice impuse de Direcţia pentru Cultură, clădirea fiind monument istoric.

„A fost schimbat acoperișul prin decopertare totală, s-a pus folie împotriva infiltrațiilor de apă și rigips, s-au înlocuit lăteții, bârnele, coamele și țigla. Totul este nou și s-au păstrat doar elementele de structură. Lucrările la Galeria POD a CECART au costat 1,3 milioane de lei fără TVA și s-au desfășurat pe parcursul a zece luni, din septembrie 2022 până în iulie 2023, cu fonduri din bugetul consiliului județean.”, au transmis reprezentanții CJ Timiș.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Mansarda va fi accesibilă de luna viitoare pentru mai multe tipuri de activități culturale. Inaugurarea va avea loc în 25 octombrie cu expoziția „Opus 25”, o colecție de lucrări aparținând artistei Linda Saskia Menczel.

galeria pod, un nou spațiu expozițional la centrul de cultură și artă al județului timiș din timisoara (5)

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/