Au violat o puştoaică de 14 ani, dar au scăpat de puşcărie!

Magistraţii de la Tribunalul Caraş-Severin au avut de luat o decizie grea în cazul a trei tineri care au forţat o minoră să întreţină relaţii sexuale cu ei. Şi asta nu numai pentru că şi doi dintre inculpaţi sunt minori, ci mai ales pentru că fata s-a prezentat în sala de judecată într-o ţinută total nepotrivită pentru vârsta ei şi cu o poveste care a ridicat numeroase semne de întrebare.

Ovidiu Trulea, Nicolae Solcan şi Bogdan Stanciu au susţinut în permanenţă că sunt nevinovaţi, în sensul că nu au forţat-o în niciun fel pe Roxana Săcărin. Avocaţii celor trei au cerut de la bun început achitarea lor şi nu au luat în calcul schimbarea încadrării juridice a faptei din viol în relaţii sexuale cu un minor. Magistraţii cărăşeni i-au găsit vinovaţi pe inculpaţi, dar niciunul nu va mai sta o zi în penitenciar. “Inculpatul Trulea a fost condamndat la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Inculpaţii Solcan şi Stanciu au fost condamnaţi la câte un an şi şase luni de închisoare, respectiv un an de închisoare. În baza art. 81 Cod Penal, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpaţilor”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Fiecare dintre inculpaţi a fost obligat să plătească fetei de 14 ani câte 1.000 lei, cu titlu de daune morale. “Inculpatul Trulea a fost eliberat din penitenciar şi acum se bucură de sprijinul familiei în scopul reabilitării sale morale şi sociale. Rezultatul este unul foarte bun totuşi şi nu vom uzita de calea de atac, deşi iniţial am solicitat achitarea inculpatului. Inculpatul se poate bucura de starea normală de libertate spre a-şi spăla păcatele faţă de societate şi faţă de sine însuşi”, a declarat avocatul Ioan Chilom.

Ministerul Public nu vrea să-i lase însă să scape atât de uşor şi a declarat recurs, calea de atac urmând a se soluţiona la Curtea de Apel Timişoara.

Comments

  1. solcan says:

    Degeaba a declarat recurs parchetul pentru ca curtea de apel timisoara va loa aceasi decizie sunt sigur pe asta!!!pentru ca partea vatamata asa cum o numesc ei nu a fost violata de nici unu dintre noi!!!Sper ca pana la urma sa se faca dreptate