Procurorii DNA nu-l lasă pe Chebuţiu să părăsească ţara!

Şapte termene s-au consumat deja din procesul în care foştii directori ai UCMR, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, sunt judecaţi împreună cu omul de afaceri Said Baaklini şi cu directorul Direcţiei Domenii Portuare Constanţa, Eugen Bogatu, pentru infracţiuni de corupţie.

Până acum nu s-a întâmplat nimic spectaculos în sala Judecătoriei Sectorului 1, dar la următorul termen, stabilit pentru data de 2 decembrie, Chebuţiu şi Preda ar putea să le povestească magistraţilor despre afacerea pusă la cale împreună cu omul de afaceri libanez, legată de celebrele motoare vândute de uzina reşiţeană pentru 250 de milioane de euro. “Deocamdată, nici măcar nu au fost audiaţi, au fost doar chestiuni procedurale care s-au îndeplinit. A fost audiată doar doamna Sorina Pop, pe aspecte legate de înregistrarea în contabilitate a facturilor şi a altor documente, pentru că dânsa nu avea pentru ce altceva să fie audiată”, a declarat Zanfira Stepanescu, avocata lui Chebuţiu şi Preda.

publicitate online in ziar Express de Banat

Foştii directori de la UCM Reşiţa şi Said Baakilini au solicitat instanţei, la termenul din 17 octombrie, să le fie ridicată interdicţia de a părăsi ţară, măsură ce a fost luată în momentul punerii lor în libertate după perioada petrecută în arest preventiv. “Instanţa respinge cererile de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara formulate de inculpaţii Preda Coriolan Adrian şi Chebuţiu Adrian ca neîntemeiate. Fără cale de atac”, se arată în încheierea Judecătoriei Sectorului 1.

gif card de energie dacus 1000x100

 

“E posibil să fie audiaţi, sau poate doar martorii de la Constanţa, care nu au legătură cu noi, ci cu Said Baaklini şi cu Eugen Bogatu”, Zafira Stepanescu, avocat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/